Extra Bass: Profil FREQUAX!

Počnúc dnešným dňom začíname v bližšom predstavovaní line-up- u blížiacej sa akcie EXTRA BASS s podtitulom- Legenda pokračuje, ktorá sa uskutoční v kultúrnom centre mesta Nováky, už v piatok 20. Apríla! Prvé meno na zozname účinkujúcich, ktoré si predstavíme, bude zaujímavé dj-sko/ producentské duo pochádzajúce z Rumunska.

FREQUAX, to je hudobný projekt, ktorý začal písať históriu v roku 2008. Po mnohých b2b hraniach a kolaboráciach na spoločných trackoch, ho dali dokopy chalani, ADRENALINA a WEIRDO. Obom už od útleho detstva učarovala elektronická hudba. Zlom v ich hudobnom živote spôsobila skupina The Prodigy, ktorá sa stala ich najväčšou inšpiráciou. Cesta k bránam drum&bass-u tak bola na dohľad. Obaja dlhé roky produkovali a zlepšovali svoj sound každý osamote. No až keď sa ich zvuky stretli, dávala celá hra konečne zmysel.

frequax

Ďalším zaujímavým faktom je, že obaja pochádzajú z rozličných kútov krajiny. Adrenalina vyrastal v mestečku Sinaia, ktoré leží ďaleko v rumunských horách a naproti tomu Weirdo bol ovplyvnení samotným hlavným mestom Bukurešť. To prináša dôležitú rôznorodosť a vzájomnú inšpiráciu, ktorá posúva ich tvorbu dopredu.

V roku 2009 upisujú svoj prvý singel na značke Algorythm Records. O rok nato vydali aj debutový dvanásť palec na Prspct Recordings. FREQUAX majú v súčasnosti rozpracovaných viacero nových trackov a spoluprác s takými menami ako napríklad Counterstrike, Katharsys, Receptor, Zardonic a ďalší. FREQUAX to je skrátka povinná jazda pre každého milovníka tvrdých beatov a vy máte jedinečnú šancu užiť si týchto pánov na akcii EXTRA BASS.

www.freqax.com
www.soundcloud.com/freqax
www.facebook.com/freqax
www.codered.sk
www.facebook.com/codered.sk
facebook event EXTRA BASS

Extra Bass

Zdroj: Codered
Publikoval: Redakcia GREGI.NET