O mesiac vypukne festival Žákovic Open so svetovou raritou – futbalom medzi hudobníkmi a fanúšikmi!

Už o mesiac štartuje Žákovic Open! Jediný festival, na ktorom si môžu fanúšikovia dobrej hudby zahrať futbal s obľúbenými kapelami. Tradičnú svetovú raritu medzi hudobníkmi a návštevníkmi si prídite vyskúšať od 25. júla do 26. júla 2014 do Trenčianskych Bohuslavíc.

Okrem kvalitnej hudby kapiel HEX, Para, Le Payaco, Moja reč, Korben Dallas či Billy Barman, si užijete aj futbalové zápasy, na ktorých spoznáte obľúbených hudobníkov ako športovcov a tímových hráčov!

Už o mesiac vypukne jedinečný hudobný festival Žákovic Open, na ktorom si okrem vynikajúcej hudby môžu fanúšikovia vychutnať futbalový zápas s obľúbenými hudobníkmi. Iba návštevníci festivalu Žákovic Open si môžu zahrať futbal proti ľuďom, ktorých hudbu obdivujú na pódiu. Navyše víťazi si odnesú na pamiatku krásny originál Žákovic Open dres! Interaktívna akcia s fanúšikmi – futbalový zápas medzi hudobníkmi a návštevníkmi je svetovou raritou, na ktorú sú usporiadatelia festivalu veľmi hrdí.

Nápad vznikol spontánne. V sobotu doobeda sme mali na festivale vždy voľno. A keďže si kopec muzikantov udržiava formu športovaním a hlavne futbalom, napadlo nás, že budeme hrať futbal medzi sebou. Tak vznikol malý turnaj kapiel. Neskôr sme do toho zapojili aj fanúšikov, ktorí si veľmi chceli zahrať proti nám muzikantom. Hráva sa od roku 2004, to znamená tento rok tu máme jedenásty ročník tejto festivalovej rarity.“ Vysvetľuje usporiadateľ Yxo Dohňanský.

Jedinečnosť festivalu Žákovic Open podčiarkuje okrem vynikajúcich hudobných vystúpení, aj možnosť spoznať hudobníkov z iného pohľadu. Teda ako športovcov a tímových hráčov.

„Ja som taký priemerný futbalista, vždy si rad zahrám, aj keď mojim hlavným športom je hokej. Veľmi dobrí futbalisti sú chalani z kapely Para, slušne hrá futbal aj kapela Bez ladu a Skladu. No nájde sa aj zopár zabávačov, ktorí sa viac ako futbalu venujú zábave publika.“ Smeje sa Yxo Dohňanský.

Prípravy na 14. ročník festivalu Žákovic Open v krásnom prostredí Bošáckej doliny vrcholia. Aj tento rok sa stretnú slovenskí a českí hudobníci a niekoľko tisíc fanúšikov dobrej hudby, aby zažili množstvo netradičných hudobných spojení a atraktívnych atrakcií.

V týchto dňoch riešime občerstvenie, náramky, propagáciu. Dolaďujeme posledné detaily, line up už mame uzavretý. Tešíme sa, že mnoho kapiel bude mať u nás premiéru, čo oceňujú aj naši fanúšikovia. Na facebookovej stránke sme pre priaznivcov rozbehli súťaže o lístky a permanentky.“ Teší sa frontman skupiny HEX a usporiadateľ festivalu Yxo.

Žákovic Open ponúkne od 25. do 26. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach kapely HEX, Para, Le Payaco, Moja reč, Korben Dallas, Billy Barman a mnoho ďalších. Hudobnými hosťami z Českej republiky budú obľúbený Xindl X a skupina Midi Lidi. Vstupenky na festival Žákovic Open si môžete kúpiť na www.predpredaj.sk alebo v Penzióne Žákovic. Všetky potrebné informácie o 14. ročníku hudobného festivalu Žákovic Open nájdete na www.zakovicopen.sk alebo na facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.

0 ZO_vizual

Zdroj: Propaganda House s.r.o.