Exkluzívna premiéra Karáskovho nového filmu na festivale Cinematik, potom bude online pre všetkých

Režisér Jonáš Karásek je aktuálne azda najžiadanejším slovenským režisérom. Svoj nový krátkometrážny film Choroba predstaví osobne už 15. septembra na Medzinárodnom filmovom festivale Cinematik. Zároveň ostane na diskusiu s divákmi.

rátkometrážna snímka Choroba sa odohráva v roku 2025 a jej témou je celosvetová pandémia. Po Invalidovi ide už o druhé dielo z rúk režiséra Karáska, ktoré bude poukazovať aj na zdravotné problémy, ktoré presahujú do logistických štruktúr našej spoločnosti. Pre film si režisér tentokrát zvolil nehercov, ktorí sú s filmovou pandémiou nejakým spôsobom prepojení. Musel tomu prispôsobiť svoju prácu, pretože neherci si vyžadujú iný prístup.

Teším sa, že sa nám len s nehercami podarilo vytvoriť filmík, ktorý ma zaujímavú, taživú atmosféru a prekvapivú pointu. Aj preto uvítam možnosť diskutovať na Cinematiku s divákmi. Som zvedavý nielen na ich dojem z filmu či mojej tvorby celkovo, ale aj na ich názor a vnímanie témy, ktorú vo filme predostrieme,” povedal Karásek.

Súčasťou diskusie, ktorá sa uskutoční priamo po filmovej projekcii, bude aj lekár, ktorý tiež dostane priestor k téme sa vyjadriť. Prítomní hostia tak dostanú jedinečnú príležitosť konfrontovať filmom nastolené postrehy s medicínskymi faktami.

Snímka Choroba, ktorú na Medzinárodnom filmovom festivale Cinematik predstaví Jonáš Karásek, je o veľmi aktuálnej problematike, ktorej je dôležité venovať sa. Preto som veľmi rád, že snímka bude mať svoju premiéru práve na našom festivale a som veľmi zvedavý na diskusiu s Jonášom aj s pánom doktorom. Vnímam to ako jedinečný priestor, v ktorom budú mať prítomní diváci príležitosť zamyslieť sa nad smerovaním našej civilizácie,” povedal Peter Konečný, organizátor Cinematik-u.

Následne bude krátkometrážna snímka sprístupnená širokému publiku v online priestore na www.choroba.online

Krátkometrážny film Choroba vytvoril režisér Jonáš Karásek so svojím stabilným kameramanom Tomášom Dušičkom a hudobným tvorcom Matúšom Širokým.

Zdroj: TS