Erika Rein predstavila debutový singel, ktorým rozpáli nielen svoje srdce.

Mladá talentovaná speváčka Erika Rein pôsobiaca v BL-Gospel, Chick2Chick Trio a vokálmi spestrujúca live vystúpenia kapely King Shaolin otvorila svoje vnútro pod vlastným menom v piesni Losing My Ground. Emócie odzrkadľujúce speváčkine pocity zachytáva videoklip s poetickým výrazom.

„Strácam pevnú pôdu pod nohami a necítim gravitáciu, vždy keď cítim tú emóciu, čo hýbe svetom a vesmírom už od počiatku ľudstva. Láska a blízky kontakt s človekom, ktorého z celého srdca milujem, je pre mňa to najkrajšie, čo môže byť, a preto vznikla aj táto pieseň“, vysvetľuje kľúčovú myšlienku piesne Erika Rein. „Mali by sme si vážiť to, keď lásku dostávame, ale zároveň sa sústrediť aj na to, aby sme jej oveľa viac dávali“, dodáva.

Text piesne vznikol v spolupráci s lídrom kapely King Shaolin Dominikom Štofkom, ktorý speváčkine pocity zhmotnil do slov. „S Dominikom sme veľmi dobrí kamaráti a táto pieseň je naša prvá spoločná práca. Veľakrát sme sa rozprávali o našich životoch, a tým sme sa, samozrejme, dostali aj k osobnejším témam, ako sú vzťahy. Tak presne vedel namieriť tento text na magnetické pole mojej duše“, prezrádza Erika.

Losing My Ground je prvá pieseň z pripravovaného EP, na ktorom bude ďalších 5 piesní. „Vybrala som si ju ako debutový singel, lebo má pre mňa veľkú umeleckú hodnotu a vynikajúcu atmosféru“, hovorí Erika. Pieseň je inšpirovaná jej vlastným životom a verí, že bude blízka všetkým, ktorí sú svojimi pocitmi akoby zhypnotizovaní. Autorom piesne je Dominik Štofko, ktorý je zároveň aj hudobným producentom a aranžérom skladby. Od popovej tvorby sa priblížil k R&B s moderným beatom, ktorý znie v harmónii s Erikiným zamatovým zafarbením. O mix skladby sa postaral Andrej Hruška zo štúdia LittleBeat Studio.

Nakrúcanie prebiehalo v ateliéri Novej Cvernovky

„S vizuálom je hudba vždy silnejšia. Či už je to v predstavivosti alebo na plátne. No chcela som ukázať poslucháčovi, divákovi, ako to cítim ja a čo sa vo mne deje v spojení s touto piesňou“, hovorí Erika Rein.

Klip nakrúcaný v priestoroch Novej Cvernovky zobrazuje rôzne uhly pohľadov metaforických odzrkadľovaní emócií. Ateliér ponúkol množstvo vizuálnych zákutí, ktoré nechali vyznieť atmosféru piesne. O produkciu klipu, námet aj celkový vizuál klipu sa postaral tím z King Shaolin Studios, za ktorým stoja Dominik Štofko s Michalom Neffe. Scenár speváčka dotvorila s Dominikom Štofkom, ktorý je zároveň režisérom klipu.

„Z klipu sa veľmi teším, prevýšil moje očakávania. Spolu s hudbou zachytáva priestor medzi vesmírom a naším pozemským dianím. Som vďačná, že môžem pracovať na svojej hudobnej kariére a budem sa snažiť všetko vždy posúvať vpred“, dodáva.

Viac informácií o speváčkinom hudobnom pôsobení nájdete na jej facebookovej stránke https://www.facebook.com/erikareinofficial.

Zdroj: TS