ERIC CLAPTON SA PO SIEDMYCH ROKOCH VRACIA DO O2 ARÉNY! V MÁJI 2020 ODŠTARTUJE V PRAHE EURÓPSKE TURNÉ!

Britský gitarista, spevák a hudobný skladateľ Eric Clapton opäť poteší fanúšikov v Českej republike. Po dlhých siedmych rokoch sa budúci rok znova objaví v pražskej O2 Aréne. Koncert, ktorý zároveň odštartuje mesačné európske letné turné sa uskutoční 29.mája 2020.

Eric Clapton absolvoval tento rok od apríla do septembra turné v Ázii, Spojených štátoch amerických a niekoľkých európskych krajinách. Na konci septembra ešte potešil fanúšikov svojou účasťou na americkom Crossroads Guitar Festivale, na ktorom sa v priebehu dvoch dní zišli pri jedinečnej spolupráci najlepší gitaristi sveta.

ERIC CLAPTON – Royal Albert Hall London UK – 25 May 2017. Photo credit: George Chin

Pražské publikum však o autora hitov Layla alebo Tears in Heaven nepríde. Do najväčšej českej haly – pražskej O2 areny – zavíta Eric Clapton 29. mája 2020. Praha bude navyše prvým  z 15 koncertov, ktoré hudebník na starom kontinente v priebehu jedného mesiaca absolvuje.

Clapton si so sebou privezie aj svojich dlhoročných spolupracovníkov: Nathana Easta (basová gitara), Paula Carracka (klávesy), Chrisa Staintona (klávesy), Doyla Bramhalla II (gitara) a vokalistky Sharon Whiteovú a Katie Kissoonovú.

Sedemdesiatštyriročný hudobník je okrem iného členom Rokenrolovej siene slávy, držiteľ 18 cien Grammy vrátane ceny za celoživotné dielo alebo Rádu britského impéria. Prestížny hudobný magazín Rolling Stone zaradil Erica Claptona na druhé miesto v rebríčku 100 najlepších gitaristov všetkých čias.

ERIC CLAPTON – Royal Albert Hall London UK – 25 May 2017. Photo credit: George Chin

Claptonov akustický koncert v rámci série hudobnej stanice MTV Unplugged z roku 1992 sa stal jedným z najsledovanejších televíznych koncertov a dodnes patrí k najznámejším počinom tohoto britského interpreta.

Predaj vstupeniek na koncert v O2 aréne bude spustený 11. októbra 2019 o 10:00hod. v predajných sieťach Ticketmaster a Ticketportal. Usporiadateľom koncertu sú European Concert Agency AG & Silvi Production CZ.

ERIC CLAPTON – LETNÉ EURÓPSKÉ TURNÉ 2020
29. 5. Praha, Česká republika O2 arena
31. 5. Mníchov, Nemecko Olympiahalle
2. 6. Štuttgart, Nemecko Schleyerhalle
3. 6. Düsseldorf, Nemecko ISS Dome
5. 6. Zürich, Švajčiarsko Hallenstadion
6. 6. Miláno, Taliansko Mediolannum Forum
8. 6. Bologna, Taliansko Unipol Arena
18. 6. Antverpy, Belgicko Sportpalais
19. 6. Amsterdam, Holandsko Ziggo Dome
21. 6. Kodaň, Dánsko Royal Arena
22. 6. Kodaň, Dánsko Royal Arena
25. 6. Helsinky, Fínsko Hartwall Arena
27. 6. Petrohrad, Rusko Ice Palace
29. 6. Moskva, Rusko Crocus Hall
30. 6. Moskva, Rusko Crocus Hall

Zdroj: TS
Foto: SILVI Production