Elio: V podstate to tu funguje dobre!

Elio v klubu a Martin Tocháček v reálném životì – tak tohoto člena line-upu červnové Citadely jsme vyzpovídali v dnešním rozhovoru. Elio nám prozradil jména svých oblíbených českých i zahraničních DJù a producentù, rozpovídal se o tom, jak vidí českou taneční scénu a na závìr samozřejmì přišla řeč na design.

Ahoj Martine, dle tvého profilu na Facebooku mám pocit, že všední dny trávíš v Praze a víkendy na večírcích v Brnì. Je tomu tak nebo se pletu?
V podstatì je tomu tak, teď poslední dobou to tak nìjak vyšlo, že se objevilo dost hraní v Brnì, s trochou nadsázky by se dalo říct že Praha je moje work city a Brno party city☺.

Ve kterém z tìchto dvou mìst se cítíš více doma?
V Brnì jsou mí stìžejní přátelé, lidé které znám od dìtství a stále se vídáme a také rodina…v Praze jsou zase kolegové z vysoké školy a lidé které jsem poznal skrz práci, také skrz hraní v Praze, mám rád obì místa.

Kam momentálnì smìřuje tvùj hudební instinkt?
Hudební instinkt lovce kvalitního soundu smìřuje na soundcloud a mixcloud a taky ovládám zaklínadlo shazam☺ Nemám tolik času trávit hodiny na beatportu, takže při práci poslouchám nové mixy a bìhem toho pracovního týdne se mi z toho urodí takovej akorátní počet nových trackù na vikend☺. Deep-house, progressive, na zpestření třeba Wladimir 518, témìř neustále nìco hraje, při práci, doma…

873e133b5fc7ea3e0c3ec592050e64dd

Co ty a nové technologie Djingu? Zkoušel jsi nìjakou tu digitální vychytávku nebo MIDI kontroler?
No jednou na chatì mi to pučil Fly☺ Jinak stále audio CD ale je pravdou, že už mì moc nebaví neustále vypalovat ztracená nebo poškrábaná CD. Mì jde při hraní o výsledek a jestli je to z desky, cd, nebo midi už pro mì zas tak podstatné není, časem si snad nìco nakonfiguruju tak, aby mì to bavilo.

Kdo je tvùj oblíbený český a zahraniční DJ a proč?
Český Pavel Bidlo, ptz hraje Maceo Plexe a je to opravdu zajímavý človìk, pak taky srdcaři Lucas Hulan a Cubik a samozřejmì Javas. Ze zahraničních Maceo Plex ptz. jeho sound nemá momentálnì konkurenci – ba co víc, tento človìk nastavil takovou laťku, že nejeden track jiných producentu už se jeho stylu podobá, pak Rodriguez jr., také velmi čitelný, originální a třeba SIS – temný, mystický…

Kdyby se tì nìkdo zeptal, jak je to vlastnì s tou naší „taneční scénou“, co bys mu odpovìdìl?
Komunity, rivalita, od undergroundu po Avicii,….stačí si vybrat, není to jak na začátku, už je to rozjetej vlak a je v tom hodnì penìz, ale v podstatì mi přijde že to funguje dobře. Stále fungují velké akce jako Citadela, Sensation a tyhle komerční vìci, na druhou stranu se selektuje publikum, které už odmítá chodit na opakující se jména a ve finále jsou tu ostrùvky komunit kolem menších klubù, které fungují úplnì jinak, kde nejde ani tak o hvìzdná jména, ale spíš o semknutou partu kolem určitého stylu,…takže tak, každý na svým písku☺

Co je u tebe nového na poli designu?
Přibývají zajímavé zakázky, z čehož mám radost. Letos kromì už bìžných vìcí jako projekty s firmou kde pracuji a řeknìme třeba party flyeru, to vypadá na: 1x grafika pro nový pražský hotel Noir, 1x interiér sport shopu, 1x kadeřnický salon, 1x videoklip pro Javase a ve finále akce na kterou se tìším asi nejvíc, ale nemùžu k ní zatím moc říct, možná snad jen jedno slovo – roboti. To vše stále bez svého webu, ten jestli nìkdy spustím tak to oslavím :D

Která éra designu tì momentálnì baví, popř. nikdy tì bavit nepřestane?
Momentálnì mì hodnì ovlivňuje grafitti, kterému jsem se v minulosti i pár let vìnoval a teď v nìm společnì se street artem opìt nacházím obrovskou inspiraci.

PVD

Zdroj: PNPS a.s.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET