Elektroswingoví Moonlight Breakfast z Rumunska vystúpia v októbri v Bratislave.

Po koncertnej premiére na tohtoročnom Open Jazz Feste, kapela Moonlight Breakfast vystúpi 9. októbra v Ateliéri Babylon v Bratislave v rámci koncertného cyklu CITY SOUNDS.

Táto rumunská formácia ponúka zmes soulu, džezu, tanečnej hudby a elektro prestúpenú jazzovými vokálmi, akési “retroelektro”, alebo v súčasnosti rezonujúci elektroswing. Svojou hudbou vťahuje do atmosféry 40 – tych rokov, cez roky 80 – te s ich syntezátorovým zvukom s pevným ukotvením v súčasnosti vďaka premyslenej produkcii.

moonlight_breakfast

Kapela debutovala impozantným spôsobom v júli 2011, ako predskokan koncertu Jamiroquai pre 35000 divákmi. Následne na jar 2012 absolvovala prvé turné po Rumunsku. Nedávno kapela vydala svoj prvý album pod názvom, „Shout“ a má v krátkom čase ambíciu vydať aj akustickú verziu tejto nahrávky. Minulý rok kapela vystúpila na dvoch významných európskych festivaloch: Summer Well (Romania) and Spirit of Burgas (Bulgaria). Každý ich doteraz vydaný singel dosiahol popredné miesto v rebríčkoch hitparád alternatívnych rádií v Rumunsku.

V januári 2012 prerazila aj do rakúskeho éteru vďaka rádiu Superfy FM a následne prišlo pozvanie na živé akustické vystúpenie v štúdiu Superfly s cieľom odpromovať nový album.

Kapela bola vybratá, aby v októbri 2011 reprezentovali Rumunsko v projekte Music Alliance Pact (každý mesiac hlasuje súčasne pod touto hlavičkou 35 hudobných blogerov z celého sveta v ankete najobľúbenejších nových skladieb).

Moonlight Breakfast sa čoraz viac zviditeľňujú – hrali napr. na UEFA League Finals gala európskej ligy majstrov v Bukurešti a vystúpili tiež na záver festivalu Transilvanian International Film 2012. V novembri 2012 účinkovali na koncerte Macy Gray.

V neposlednom rade treba vyzdvihnúť pozoruhodný fakt, že Moonlight Breakfast je kapela multi – inštrumentalistov: Bazooka (producent, bicie, klarinet, klávesy), Printzu (elektrická & basová gitara), Adita ( keyboards, akustická gitara, sampler) a Christie (spevák, sampler). Ich vystúpenia sprevádza vlastná premyslená videoprojekcia, ktorá dotvára tanečný a inokedy magický pocit z koncertu. Pred samotným koncertom predstaví svoj hudobný set bratislavský DJ Bobsan. Koncert sa koná s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky

Vstupenky sú už v predaji od 9€.
FB event: https://www.facebook.com/events/569666016433343/?fref=ts

cover_FB

Zdroj: Matej Salek