EKODEŇ: 26. júna v Košiciach!

V Košiciach tesne pred prázdninami opäť vypukne EKODEŇ. Pozývame všetkých priaznivcov zdravého životného štýlu a dobrej hudby dňa 26. júna na Hlavnú ulicu v Košiciach. Tešiť sa môžete na školu varenia, súťaže a ekostanovištia.

Cez deň zahrá Lukáš Adamec, navečer vás roztancujú temperamentní Sendreiovci a na záver dňa si podžemujete s Mariánom Čekovským. Viac info nájdete tu.

Počas celého dňa budú na Hlavnej ulici pri súsoší Immaculata ekostanovištia, na ktorých sa návštevníci dozvedia rôzne zlepšováky prospešné pre životné prostredie. Ako zúžitkovať zvyšky jedla chutným a zdravým spôsobom poradia ambasádorky Jamieho Olivera Janeta Lacová a Aneta Orosiová. Tiež naučia deti ako si jednoducho počas letných dní pripravia zdravú maškrtu a zároveň sa dozvedia ako šetrne zaobchádzať s jedlom. V škole varenia Jem iné si na pódiu otestuje svoje kulinárske zručnosti aj sám pán primátor mesta Košice Richard Raši. Bike & City vás inšpirujú k jazde na bicykli, predstaví sa košický projekt Debnička od babičky. Ako chutí zelenina a ovocie čerstvo odtrhnuté skoro ráno môžete ochutnať na stánku Rozel a predstavíme aj zázračný rýchlorastúci strom. Pre tých, čo sa zaujímajú o úsporu energie v domácnosti je pripravené celodenné poradenstvo. O dobrú náladu sa postará trojica hudobných vystúpení Luky Adamec band, Sendreiovci a Marián Čekovský s kapelou. Viac info o programe.

Tešíme sa na vás! Tím Resonance.

A3

Zdroj: Resonance