Edo Klena sa v novej skladbe pýta: Čo bude ďalej?

Osobitého prešovského hudobníka Eda Klenu súčasná koronakríza zastihla v procese príprav nového albumu. Nahrávky sa preto dokončujú na diaľku, prostredníctvom internetu. Počas úprav rozpracovaných skladieb vznikla aj úplne nová pieseň Čo bude ďalej, ktorá reflektuje aktuálnu súčasnosť.

Nahrávala sa v domácom štúdiu Edovho kamaráta Martina Sejka a tam k nej nakrútili aj videoklip. Okrem Edovho spoluhráča zo skupiny Klenoty, gitaristu Lukáša Valkučáka v skladbe hosťujú: na kontrabase Tomáš „Durki“ Durkáč (Akustika, Heľenine Oči) a saxofonista Janko Višňovský (Ali Ibn Rachid, Chiki Liki Tu A). 

„Je to pieseň o tom, čo sme prežívali v marci a apríli 2020. Teraz je už každým dňom menej aktuálna. A to je dobre,“hovorí o novej skladbe Edo Klena.

Ešte minulý rok vznikla v štúdiu Umpax skladba Kľud, ktorá už v polovice marca tohto roku dostala nový význam.

„Keď som ju písal a nahrával, mal som pocit, že trocha kľudu je dobrá alternatíva k hektickému svetu. S príchodom korony sa to zrazu zmenilo na povinnú alternatívu,“ povedal o novej skladbe jej autor Edo Klena.

Klip k nej vznikol rýchlo v domácich podmienkach a výrazne tak podporil nový význam skladby.

Počas tohto obdobia ešte Edo stihol nakrútiť klip k skladbe Zabili DJ. Je to posledný klipový návrat k úspešného minuloročnému albumu Vata. 

„Nechápte prosím pieseň ako výzvu k likvidácii rôznych púšťačov hudby. Každý má právo na temné fikcie. Dôležité je ich neuskutočniť. Ďakujeme Klubu Wave – Centru nezávislej kultúry v Prešove za priestory pri nakrúcaní a iné, za video a strih Tomášovi Telepákovi a vzácnemu hosťovi Jarovi Janekovi za peknú krídlovku,“ napísal Edo Klena ku klipu.

Aktualizované info: https://www.facebook.com/klenaaklenoty/

Zdroj: TS