ED SHEERAN vydal nový album Equals

Spevák ED SHEERAN má nový album. Vydanie platne Equals je nepochybne jednou z najväčších hudobných udalostí roku 2021. Zároveň hudobník zverejňuje videoklip k tretiemu oficiálnemu singlu Overpass Graffiti.  

Novinka, ktorú Sheeran označil symbolom =, zachytáva intímne momenty a udalosti všedného života a slovami oficiálnej tlačovej správy „povyšuje univerzálne zážitky na vyššiu úroveň“. Hudobník sa na ploche štrnástich skladieb vyrovnáva so všetkým, čo mu život v posledných štyroch rokoch priniesol. „Oženil som sa, stal sa otcom, zažil stratu…“, prehlásil ryšavý spevák nedávno. „Equals vnímam ako album, na ktorom som dospel.“

Zvukovo ide o pestrú zmes poskladanú z typicky sheeranovských gitarových piesní, pomalých balád aj euforických momentov s prepracovanými aranžmánmi. Väčšinu nových skladieb koprodukoval Fred Gibson známy ako Fred Again a tiež Johnny McDaid, s ktorým Sheeran pripravoval prelomový album Divide. Medzi ďalšími spolupracovníkmi sú Steve Mac, pesničkár Foy Vance, David Hodges, Andrew Watt, Lou Bell alebo  Edov brat Matthew.

Sheeran kolekciu nových piesní napísal v priebehu štyroch rokov, ktoré nasledovali po vydaní predchádzajúceho albumu Divide. V tomto období tiež vydal koncepčný mixtape No.6 Collaborations Project (2019) s radou hostí (napr. Bruno Mars, Stormzy, Eminem, Justin Bieber, Cardi B), absolvoval dlhé turné, oženil sa s bývalou spolužiačkou Cherry Seaborn a stal sa šťastným otcom.

Zopakovať s Equals fenomenálny úspech poslednej radovky bude ťažké. Nakoľko album Divide je jednou z troch najrýchlejšie sa predávajúcich platní britskej histórie s predajom v prvom týždni v prepočte cez  672 tisíc kópií. V Británii ide o piaty najpredávanejší titul nového tisícročia a pripomeňme, že na ostrovoch sa všetkých šestnásť piesní z albumu dostalo ihneď po vydaní do singlovej Top 20. Hudobník si toho bol určite vedomý a oba albumy od seba šikovne oddelil zmieneným mixtape projektom. Úspech prvých singlov Bad Habits a Shivers však naznačuje, že to nie je úplne  nemožné…

Album Equals na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=P_kRTqaD8Mc&list=PLjp0AEEJ0-fFTS1Z7yYykCx3TDLkP-_tq

Zdroj: TS