DUB FX VYDAL NOVÉ ALBUM, V SOBOTU HO PŘEDSTAVÍ V LUCERNĚ

Dub FX, australský hudebník, pouliční umělec a aktivista vydal novou desku. Album s názvem Infinite Reflection představí během rozsáhlého turné. Čeští fanoušci se dočkají už tuto sobotu, 7. října, kdy Dub FX vystoupí v Lucerna Music Baru, kam se koncert z Velkého sálu Lucerny přesunul. Jako speciální hosté se během večera objeví Cade a saxofonista Mr Woodnote.

Dub FX patří k celosvětově uznávaným umělcům. Jeho jedinečná kombinace živého loopingu, beatboxu, prvotřídní produkce a osobitých textů ho odlišuje od konkurence. Svou tvorbou propaguje pozitivní myšlení a jednotu a umožňuje fanouškům ztotožnit se s ním a být součástí něčeho skvělého a velkého.

Jeho nejnovější album Infinite Reflection je plné nadupaných zvuků a beatů a vycházelo velmi netradičně. Po dobu devíti týdnů každý pátek Dub FX poslal do světa jednu skladbu, doplněnou o YouTube video. Na videích se podíleli další umělci z celého světa a mimo jiné jsou důkazem, že nepotřebujete obrovský rozpočet, když máte originální nápady. Což skvěle dokazuje video natočené spontánně ve tři ráno v prostorách hotelu.

Poslední skladba, která celá album doplňuje a kompletně uzavírá, se jmenuje Falling, hostuje v ní saxofonista Woodnote a Dub FX k ní dodává: „Tenhle song je další vynikající spolupráce s Paolem Baldinim z DubFiles. Vymyslel muziku, já jsem napsal text a nahrál vokály. Sám bych nikdy nic takového nevytvořil, a právě proto miluju spolupráce. Text je sám o sobě dost výmluvný. Je to o nevyhnutelném zániku naší chamtivé společnosti.“

Sdělení, které nutí člověka zamyslet se, je na desce spousta. Nechybí protiválečná skladba ani song o ženách a o posílení jejich postavení ve společnosti. Dub FX velice dobře ví, jaká témata jsou momentálně palčivá a čemu je potřeba věnovat pozornost. Deskou Infinite Reflection nastavuje světu pomyslné zrcadlo a dělá to skvěle.

Upřímně věřím ve frázi – be the change you wish to see in the world (buď změnou, kterou chceš vidět ve světě). Můj hlavní cíl je, aby byli lidé sebevědomí, aby se nebáli dělat důležitá rozhodnutí a aby pracovali na svých schopnostech,“ vysvětluje svůj přístup k muzice Dub FX.

Během živých vystoupení je tohle všechno ještě umocněné přímým kontaktem. Některé emoce prostě do alba nenacpete, naživo je ale můžete předat. A Dub FX rozhodně ví, jak na to.

Dub FX / AU
special guests: Cade & Mr Woodnote
Infinite Reflection Tour
7. 10. 2023, doors 18:30
Lucerna Music Bar, Praha
FB událost: https://www.facebook.com/events/139410302410247/
Ticket link: https://goout.net/cs/listky/dub-fx/dmhs/

Zdorj: TS