Du’Art prvýkrát na Slovensku: Mám plán ako dostať všetkých do varu!

V sobotu 16. apríla na žilinskej Reaction Control 18 vystúpi aj veľký talent súčasnej techno scény, portugalský dj Du’Art. Pri príležitosti svojej premiéry na Slovensku poskytol zaujímavý rozhovor.

Ahoj Duarte, ako si odštartoval nový rok, stihol si už zrelaxovať?
Ahojte, nový rok sa u mňa začal dosť pozvoľna, keďže minulý rok bol zatiaľ mojim najlepším, zároveň však aj veľmi vyčerpávajúcim. V januári som si teda doprial relax, okrem toho som trávil čas v štúdiu. Necestoval som nikde ďaleko, ostal som doma v Portugalsku.

DuArt1

Portugalsko je nádherná krajina, ktorú masový turizmus príliš nezasiahol. Je niečo, čo by si nám určite odporučil vidieť a zažiť?
Svoju krajinu naozaj milujem a neviem si zatiaľ predstaviť, že by som žil niekde inde. Máme príjemné počasie, výbornú kuchyňu, krásne morské pobrežie a priateľských ľudí. Odporúčam každému prísť a vidieť to všetko, určite nebudete sklamaní.

A čo eventy a kluby?
Je ich pomerne veľa, sám hrávam pravidelne v kluboch a na väčších eventoch po celom Portugalsku, no asi by som odporučil Lux v Lisabone alebo kluby Industria a Gare v meste Porto.

Tvoje vystúpenia bývajú vždy plné energie. Kedy si si uvedomil, že máš talent na strhnutie davu, pamätáš si ten moment?
Keď som začínal, nepovedal by som, že raz budem profesionálny dj, bral som to skôr ako hobby. Ale potom sa to rozbehlo, neustále pribúdali pozitívne reakcie, čo ma motivovalo ísť ďalej a ďalej. Všetko sa to zomlelo nejako spontánne, ani si nepamätám presne moment, kedy som to začal cítiť. Každopádne, stále platí, že keď sa počas môjho vystúpenia ľudia začnú cítiť fajn, moja misia je splnená.

DuArt2

A odkiaľ čerpáš inšpirácie dnes?
Ak mám byť úprimný, nepreberám inšpirácie od iných, skôr si idem svojou vlastnou cestou. Moje inšpirácie sú hlavne duchovné. Čerpám z prírody, vplýva na mňa more a tak podobne…

Najlepší zážitok z hrania?
Je naozaj ťažké vybrať jeden, bola ich spústa. Každé hranie v sebe nesie niečo špeciálne. Pamätám si však, ako som hral po prvý krát v Brazílii. Bolo to na brehu krásneho jazera v Sao Paulo a bol som doslova ohromený tými rozdielmi, energiou a atmosférou. Keď párty skončila, takmer mi bolo do plaču. V Brazílli som sa mal naozaj senzačne.

Stal si sa súčasťou rešpektovaného bookingu KneDeep na čele s dj Rushom. Čo by si poradil začínajúcim djs, ak sa chcú stať tiež tak úspešnými?
Predovšetkým ostaňte sami sebou, buďte k sebe úprimný a vyberte si zvuk, ktorý sa páči vám, podľa mňa netreba príliš sledovať trendy. Počúvajte čo najviac svoj zvuk, aby ste rozoznali čo vylepšiť a čo sa ešte naučiť. Skúšajte, cvičte, buďte neustále aktívny a nezabudnite dať o sebe vedieť do sveta, prezentujte sa, kde to len ide.

Navštíviš našu krajinu po prvý krát. Čo si predstavíš, keď sa povie Slovensko?
Veľa si zatiaľ veru neviem predstaviť, myslím, že vaša kultúra je dosť odlišná od našej, som teda veľmi zvedavý. Tuším ale, že z pobytu u vás budem mať veľa úžasných spomienok a nejaký skvelý zážitok!

Máš nejaký špeciálny plán, ako dostať do varu slovenské publikum? Na čo sa máme tešiť?
Vždy mám špeciálny plán! A to dostať všetkých do absolútneho varu, zatancujeme si a poriadne sa zapotíme. Dám zo seba to najlepšie a tí, ktorí prídete, neoľutujete!

Ďakujeme za rozhovor a tešíme sa!
Potešenie na mojej strane, veľmi sa k vám teším. Uvidím vašu krajinu po prvý krát a určite sa spolu budeme mať vynikajúco. Vidíme sa!

Du’Arta budete môcť po prvý krát naživo vidieť a počuť aj na Slovensku, a to v sobotu 16. apríla v Enjoyclube v Žiline, kde zahrá ako hlavný hosť na techno stage. Sledujte náš web a pridajte sa k FB eventu, kde vás čaká aj súťaž o free vstup na párty:

https://www.fb.com/events/156696764690573/

RC_18 - web

Zdroj: Reaction Control