Drzé sloky a zábavná produkce. Rapová kometa Injury Reserve poprvé v Praze.

Tracky alternativního rapového tria z Arizony Injury Reserve v sobě mají to nejlepší ze zlaté éry hip-hopu. Dvojice rapperů (Stepa J. Groggs a Ritchie With a T) svou dikcí dává vzpomenout na legendární Tribe Called Quest, přitom beaty od producenta Parkera Coreyho mixují to nejodvážnější ze současné scény. V Praze se rapová kometa poprvé představí 23. listopadu 2019 v Chapeau Rouge. Vstupenky (290 Kč) budou v prodeji od 7. června na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

První mixtape Live from the Dentist Office z roku 2015 nahrálo trio hudebníků v zubní ordinaci dědečka jednoho z členů formace. Oproti dnešnímu agresivnímu soundu se vyznačovalo alt-rapem s jazzovou fúzí a podle slov kapely rozhodně nešlo o jazz-rapové album, ale o směsici žánrů posbíraných na internetu. S dalším mixtapem začali hudebníci ještě více experimentovat s noisovým i industriálním zvukem. Pro magazín Billboard prozradili, že by rádi patřili mezi malé množství muzikantů, kteří tvoří přístupnou experimentální hudbu. 

Minulý rok Injury Reserve prorazili společným singlem rappera Aminého s názvem Campfire. Ten jim za to letos oplatil spolupráci na skladbě Jailbreak the Tesla z jejich debutové desky. Na té se kromě něho objevují i zvučná jména jako Jpegmafia nebo Rico Nasty. Vedle témat každodenního života rapují o institucionalizovaném rasismu nebo neduzích hudebního průmyslu. Magazín Pitchfork o desce napsal, že je plná produkce posouvající hranice a hravých anarchistických slok.

Zdroj: TS