Druhé doplnění sestavy Brutal Assaultu 2024 hlásí silné návraty

Trvalo to celou dekádu, ale line-up Brutal Assaultu konečně vítá smuteční krále MY DYING BRIDE a jednu z pro doom metal klíčových kapel. Ještě o rok déle to do Josefova dalo zabrat švédským veteránům VOMITORY, kteří po 12 letech mají na kontě i nové album. Mezi zdivo pevnosti se též vrátí grindcoristé TERRORIZER, kteří v létě budou přehrávat „World Downfall“, jednu z nejkultovnějších desek žánru, a to s Davidem Vincentem a Petem Sandovalem!

Dále se mezi zdivo pevnosti z 18. století vrací progresivní Ukrajinci JINJER se svou femme fatale Tatianou Shmayluk, irští atmosféričtí instrumentalisté GOD IS AN ASTRONAUT a esenciální deathmetalisté INCANTATION, jejichž hudba v posledních letech velkou měrou inspiruje obrodu old school death metalu.

Ale dost návratů, polovinu bohaté sestavy festivalu tvoří premiérová vystoupení. Ty v aktuálním přírůstku připadnou na Američany NECROT, kteří na povrch vykopávají to, co je na death metalu bavilo v 90. letech, a progresáci BORN OF OSIRIS, jež přispěli k potechničtění a zprogresivnění metalcoru a jeho přerodu v deathcore.

Festival se bude opět konat v Josefově ve vojenské pevnosti z 18. století ve druhém srpnovém týdnu od 7. do 10. srpna 2024 a vystoupí na něm na 130 kapel z celého světa.

Nové kapely: Born Of Osiris, God Is An Astronaut, Incantation, Jinjer, My Dying Bride, Necrot, Terrorizer, Vomitory
Vstupenky: https://brutalassault.cz
Event: https://fb.me/e/4vumy0d7V
YouTube Movie: https://youtu.be/A3wQ8-PNu2s
Spotifyhttps://open.spotify.com/playlist/2gPj5boPDxS2wMDe9ReP5v
Aktuálně potvrzené kapely: Architects, Behemoth, Bodysnatcher, Born Of Osiris, Brutus, Emperor, God is an Astronaut, Incantation, Jinjer, Left to Die, Legion Of The Damned, Motionless In White, My Dying Bride, Necrot, Terrorizer, Ufomammut, Vomitory

Zdroj: Obscure Promotion