Oznamujeme speciální show na festivalu Brutal Assault pro rok 2024 – pocta Bedřichu Smetanovi v podání známé black metalové kapely CULT OF FIRE a BOHEMIAN SYMPHONY ORCHESTRA PRAGUE!

Světy vážné hudby a black metalu se letos vůbec poprvé setkají na tradičním extrémně metalovém festivalu Brutal Assault – kapela CULT OF FIRE odehraje unikátní set, připravený speciálně pro tento festival, jako poklonu BEDŘICHU SMETANOVI a jeho dílu. Za tímto účelem se kapela spojila s orchestrem BOHEMIAN SYMPHONY ORCHESTRA PRAGUE, pod vedením Martina Šandy, a společně se postarají o zážitek, jaký na Brutal Assaultu ještě nebyl – a který téměř nemá obdoby ani jinde.

V letošním roce uběhne 200 let od narození jednoho z největších skladatelů v historii české vážné hudby. BEDŘICH SMETANA, narozený 2. března 1824, si vysloužil obdiv a speciální místo v srdcích svých současníků i generací, co přišly po nich. Jeho hudba a vášeň pro českou kulturu pomohly vydláždit cestu pro české národní sebeuvědomění.

O více než jeden a půl století později se v tehdejším ještě Československu začala formovat extrémně metalová scéna, v jejímž centru vzniklo pár kapel, které pomohly zasadit sémě toho, co bylo později nazváno druhou vlnou black metalu. Věrni této tradici, CULT OF FIRE zvedli pochodeň černého plamene a stali se jednou z mála domácích kapel, co se dokázaly prosadit i na mezinárodní hudební scéně. Za dobu své existence odehráli svá vizuálně podmanivá vystoupení na téměř všech kontinentech a vypracovali se do pozice headlinerů ojedinělých hudebních akcí.

Jejich speciální vystoupení na letošním Brutal Assaultu bude postavené na nových skladbách připravených exkluzivně pro tento festival. V nich se CULT OF FIRE inspirovali BEDŘICHEM SMETANOU, ať už přímo či nepřímo. Ačkoliv spojení black metalových kapel se symfonickými orchestry není nic nového pod sluncem, v rámci jedinečného prostředí Pevnosti Josefov jde o premiéru a o zážitek na jiné úrovni. Je nutné dodat, že nepůjde o běžný set metalové kapely, která odehraje své skladby přearanžované pro hraní se symfonickým orchestrem. V našem případě se jedná o hudbu složenou Vladimírem Pavelkou (CULT OF FIRE) a zaranžovanou Martinem Šandou pro kapelu a orchestr BOHEMIAN SYMPHONY ORCHESTRA PRAGUE speciálně pro tuto příležitost a jako poctu skladateli vážné hudby – přepracováním hudebních motivů BEDŘICHA SMETANY nebo na základě přímé i nepřímé inspirace jeho skladbami. Pravděpodobně půjde i o jedno z hudebně nejrychlejších vystoupení v historii BOHEMIAN SYMPHONY ORCHESTRA PRAGUE (a dost možná i obecně v oblasti spojení metalu a orchestru), kdy CULT OF FIRE vedle vášně pro jednoho z největších skladatelů v historii ukáží i svou zuřivější tvář.

Tento unikátní projekt představuje další milník v historii festivalu Brutal Assault. Milník, který je potřeba osobně zažít.

Nově oznámení účinkující: CULT OF FIRE with BOHEMIAN SYMPHONY ORCHESTRA PRAGUE

Doposud oznámené kapely: ABBATH perf. IMMORTAL, ABORTED, AFTER THE BURIAL, AKHLYS, ARCHITECTS, ARMORED SAINT, BARONESS, BEHEMOTH, BLOCKHEADS, BODYSNATCHER, BORN OF OSIRIS, BROKEN HOPE, BRUTUS, CANCER BATS, CARCASS, CRYPTOPSY, CULT OF FIRE WITH BOHEMIAN SYMPHONY ORCHESTRA PRAGUE, CYNIC, CYTOTOXIN, ČAD, DARK TRANQUILLITY, DARKEST HOUR, DARVAZA, DEATHSTARS, DEICIDE, DEVIL MASTER, DØDHEIMSGARD/DHG, DOPELORD, DOPETHRONE, EMPEROR, ESCUELA GRIND, EVIL INVADERS, EXODUS, EXUMER, FORBIDDEN, GAUPA, GOD IS AN ASTRONAUT, GRAND MAGUS, GUILT TRIP, HATEBREED, HAVOK, HEATHEN, HEXVESSEL, HIRAX, HUMANITY’S LAST BREATH, IMPALED NAZARENE, INCANTATION, JINJER, JULIE CHRISTMAS, KALMAH, KAMPFAR, KHOLD, LAIBACH, LAID TO WASTE, LEFT TO DIE, LEGION OF THE DAMNED, LIK, MADBALL, MASTER BOOT RECORD, MENTAL CRUELTY, MISERY INDEX, MOTIONLESS IN WHITE, MY DYING BRIDE, NECROT, NEW MODEL ARMY, NIGHT VERSES, OBSCURA, PARTY CANNON, PIG DESTROYER, PLINI, PRIMORDIAL, RED FANG, RIVERSIDE, ROTTEN SOUND, SADUS, SATYRICON, SEVERE TORTURE, SHOW ME THE BODY, SKELETAL REMAINS, SNĚŤ, SOIL, SPIRITBOX, SPIRITWORLD, STONED JESUS, SVALBARD, TEN56., TERRORIZER, TESTAMENT, TEXTURES, THE AMITY AFFLICTION, THE BLACK DAHLIA MURDER, THE OBSESSED, THIS IS HELL, TOXIC HOLOCAUST, TRIUMPH OF DEATH perf. HELLHAMMER, TULUS, UADA, UFOMAMMUT, UNTO OTHERS, VED BUENS ENDE, VILLAGERS OF IOANNINA CITY, VLTIMAS, VOMITORY, WHITECHAPEL, YELLOW EYES

TICKETS: https://brutalassault.cz
FB EVENT: https://fb.me/e/4vumy0d7V
YouTube Movie: https://youtu.be/A3wQ8-PNu2s
Spotify: https://open.spotify.com/playlist/2gPj5boPDxS2wMDe9ReP5v

Zdroj: Obscure Promotion