DPOH mestské divadlo: Človek si často neuvedomuje, čo všetko môže stratiť!

Našich blízkych často vnímame ako samozrejmosť. Vždy tu boli, sú a nezamýšľame sa, či aj budú. A keď ich stratíme, sme v šoku, v tom horšom prípade máme neskutočné výčitky. Chceme vrátiť čas, to je však nemožné. Motív možnej straty blízkeho človeka spracoval Dan Gordon v divadelnej hre Cena za nežnosť. Predlohou mu bol piatimi Oscarmi ocenený rovnomenný film z roku 1984, v ktorom excelovali Shirley MacLaine a Debra Winger. 

   

Cena za nežnosť stojí na pomedzí komediálneho a melodramatického žánru. Príbeh zachytáva vzťah autoritatívnej matky Aurory, ktorá chce svojej dcére Emme organizovať a kontrolovať život. Tá sa chce vymaniť spod matkinho vplyvu a neuvážene sa zosobáši s Flipom, ktorý má ďaleko od dokonalého manžela a otca, a má s ním tri deti. Boj matky s dcérou razom zmizne, keď Emme diagnostikujú zákernú chorobu. Až po tejto zdrvujúcej správe si Aurora uvedomí, ako svoju dcéru miluje.

Cena za nežnosť

Odľahčenie a humor do spracovania závažnej témy vnesie postava bývalého astronauta, opilca a sukničkára Garretta, ktorý sa stoj, čo stoj snaží získať nedostupnú Auroru. Vo filmovom spracovaní postavu Garreta excelentne stvárnil Jack Nicholson.

Cenu za nežnosť si môžete pozrieť už túto sobotu – 11. júna o 19.00 hod. v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Tešíme sa na vás!

Viac informácií na www.mestskedivadlo.sk

Zdroj: DPOH
Publikoval: Redakcia GREGI.NET