“Dostaň sa na strechu rozhlasu a titulku SME!” – Hudba mesta a Demovnica Rádia_FM vyhlásili spoločný projekt.

Na slovenskej hudobnej scéne postupne vyrastá mnoho talentov a tie najlepšie z nich prezentujú relácie Hudba mesta na tv.sme.sk a Demovnica na Rádiu_FM. Tieto dve relácie sa rozhodli spojiť a vyhlásiť spoločný projekt s názvom “Dostaň sa na strechu rozhlasu a titulku SME!”.

Vďaka tejto súťaži sa jedna z kapiel, ktorá sa prezentovala prostredníctvom Demovnice dostane do relácie Hudba mesta. Natáčať sa bude na streche Slovenského rozhlasu a víťazný interpret sa predstaví vo videu, ktoré sa odvysiela 1. decembra.

Spomedzi všetkých víťazov Demovnice vyberie porota jedného zástupcu, ktorý si zahrá na streche rozhlasu. Členovia tejto poroty sú: Maroš Hečko (riaditeľ Rádia_FM), Martin Ego Staňo (moderátor Demovnice), Michal Lenický, Martin Kukoľ (za reláciu Hudba mesta) a Oliver Rehák (hudobný redaktor SME). Meno víťaza sa vyhlási 26. novembra a následne sa bude natáčať.

Hudba mesta prináša kapely na netradičné miesta a tam, kde sa hudba bežne nehrá. Doteraz popri známych menách ako Jana Kirschner, Hex, Vidiek, PPE či Pete Doherty dostali šancu ja mladé kapely, medzi mnohými aj Purist, Walter Schntitzelsson, Papyllon alebo Katarzia. Tá sa stala aj víťazkou jedných z kôl Demovnice, ktorá na rozhlasových vlnách Rádia_FM predstavuje každý týždeň nové hudobné talenty.

Projekt Rádia FM Demovnica funguje od mája tohto roka ako webový rebríček desiatich nahrávok slovenských autorov, ktorí nemajú vydaný album u žiadneho oficiálneho vydavateľa. Kapely, ktoré tím z Rádia_FM do Demovnice vyberie, získajú priestor na prezentáciu aj vo vysielaní, kde sa im v nedeľu poobede venuje hodinová relácia s rovnomenným názvom. Cieľom projektu je hľadanie nových, zatiaľ neobjavených, hudobníkov. Zatiaľ prebehlo 26. kôl, z Demovnice vzišlo 26 víťazov jednotlivých kôl a uskutočnili sa už tri koncerty Go2Stage, ktoré sú prehliadkou toho najlepšieho, čo Demovnica ponúka.

Všetky aktuality nájdete na Facebook profiloch: https://www.facebook.com/Demovnica a https://www.facebook.com/hudbamesta.

HDBM_DMVNC

Zdroj: Hudba mesta