Dosť bolo negativity! Danielovi Sárkányovi chýbalo na svete viac dobra, tak si ho urobil.

Strach, smútok a melanchólia sú preč. Zdá sa, že aj na temného screamera Daniela Sárkánya zapôsobili extrémne horúčavy posledných dní, a tak prináša skladbu plnú slnka a optimizmu.

Slnečné nábrežie bratislavskej Eurovey, ale tiež prostredie nitrianskej Kalvárie boli nedávno svedkami dobráckych činov. Všetko odštartoval dlhovlasý mladík so skupinou balónov v rukách.

K piesni Positivity nakrútil Daniel Sárkány videoklip, v ktorom rozdáva dobrú náladu v podobe farebných balónov. Akonáhle niekto z jeho príbuzných či priateľov jeden obdržal, mal náhlu potrebu vykonávať dobro.

Napríklad chcel zaliať vyschnutý kvet pri chodníku, vrátiť stratenú peňaženku, vyhodiť plast do smetného koša alebo pomôcť pri kúpe lístka na MHD.

„Klip je o šírení dobrej nálady a o tom, aby sme si uvedomili, že sa ňou možno nakaziť rovnako ako s momentálne všadeprítomnou nenávisťou. Láska má však väčšiu silu,“ vysvetľuje svoje kreatívny úmysly 28-ročný hudobník.

Strieda tak ponuré motívy svojej nedávnej tvorby. Sám pritom hovorí, že je skôr optimista. “Každá moja skladba je myslená pozitívne, len som si uvedomil, že zväčša bol dobrý až koniec. Tentokrát som to posolstvo chcel dať do celej piesne,” obhajoval sa.

Sárkány sa posunul aj hudobne. Nový singel má vďaka svojim elektronickým efektom vyššie šance zapôsobiť aj na širšie publikum. Možno práve na to, ktoré metal nevyhľadáva, pretože mu chýba pozitivita.

O tvorbe Daniela Sárkánya bolo naposledy počuť v marci tohto roka, keď vydal inštrumentálnu skladbu March. Pieseň o navzájom rôznych fázach života vtedy venoval bratovi.

Zdroj: TS