Dorota Nvotová priletela z Moskvy exkluzívne pre Filmovú noc na Šarišskom hrade.

Sobotňajšia Filmová noc na Šarišskom hrade ponúkne okrem filmov aj kvalitný hudobný program. Exotické koncerty odohrajú Thierry and Friends a Dorota Nvotová.

Africký hudobník Thierry Ebam vystúpi so svojim projektom Thierry and Friends a so špeciálnym hosťom Švárne Horehronky. Ich spoločné vystúpenie bude o spojení folklóru a reggae hudby. Súčasťou koncertu sa uskutoční aj netradičný workshop. „Prineste si so sebou čokoľvek do čoho sa dá búchať, bubny, bongá, hrnce, taniere,“ pozýva na spoločné hranie hudobník.

dorota nvotová

Hlavným hudobným hosťom bude Dorota Nvotová, ktorá priletela z Moskvy, kde momentálne žije, špeciálne preto, aby vystúpila sólovo na Filmovej noci na Šarišskom hrade. Najprv povedie o 17.00 h prednášku Nepál v duši a o dve hodiny neskôr poteší divákov svojou hudbou.

Na hrade budú nocovať

Pre návštevníkov je pripravená Kyvadlová doprava za 1 euro. Dobrodružnejší diváci, ktorí sa rozhodnú ísť na hradný kopec pešo, sa môžu počas svojej cesty odpovedať na otázky, ktoré nájdu na niekoľkých stanovištiach. Na hrade odovzdajú hlasovací lístok a budú zaradený do žrebovania o vybrané ceny. Program filmovej noci potrvá do 5:30 h ráno. „Na hrade sa dá aj prenocovať v spoločnom stane. Je potrebné, priniesť si vlastnú prikrývku. Kto má záujem, môže si priniesť aj vlastný stan,“ pozýva na podujatie hlavný organizátor Peter Vlkovič z OZ Nový Film. Pre návštevníkov je zabezpečený aj stánok s občerstvením. Organizátori odporúčajú používať vo večerných hodinách vlastnú baterku.

Exotika na Šariši

Celé podujatie sa bude niesť v znamení exotiky. Zaujímavé prednášky povedú okrem Doroty Nvotovej aj filmár Vlado Dudlák, ktorý sa pustí po stopách Mórica Beňovského a Tomáš Hulík bude hovoriť o Slovensku ako o exotickej krajine. Hlavným filmom bude snímka Tomáša Hulíka Návrat rysov.

thierry_fred_ja

Premietať sa začína po zotmení a diváci uvidia množstvo krátkych filmov. Pripravená je módna prehliadka exotických modelov. Pre deti je pripravený bohatý program a divadelné predstavenie O pyšnej princeznej. Program začína o 14.00 h a kompletný rozpis nájdete na webovej stránke podujatia novyfilm.sk

Zdroj: Edo Kopček, mediálny manažér podujatia
Foto: Peter Ilenčík