Dora vydáva prvý klip k druhému albumu. Natočený bol na mobil.

Nitrianska kapela DORA pred pár dňami pokrstila svoj druhý rovnomenný album a na Valentína sa rozhodla prejaviť lásku svojim fanúšikom novým videoklipom. Hoci formácia prerába ľudové piesne do rockového štýlu, prvý singel z nového albumu je viac tanečný. Skladba Hruška sa neteší len vizuálnemu doplneniu, ale aj hosťovaniu herečky Mirky Partlovej.

Videoklip sa natáčal v štúdiu P.S.Publiher v Ivanke pri Nitre, kde album aj vydali. Prvý klip sa chalani rozhodli natočiť na jeden mobilný telefón. „Chceli sme niečo jednoduché a vždy som mal rád takéto klipy,“ vysvetľuje gitarista Tibor Seidl. Strihu sa chopila Sno Drake na Floride, známa skôr ako speváčka Snovonne.

Krst albumu prebehol v nitrianskom Music a Café minulý víkend, kde sa úlohy krstného otca zhostil gitarista a zvukár Maťo Ralík. Krstilo sa ľudovo – tónmi fujary a páleným. Koncert bol navyše aj spomienkou na zakladateľa kapely Braňa Ondríka, ktorý v roku 2015 prehral boj s vážnou chorobou. Aj preto výťažok z krstu, ako bolo sľúbené dopredu, poputuje do Špecializovanej nemocnice sv. Svorada v Nitre. 

Web: www.kapeladora.sk
FB: https://www.facebook.com/Dora-Official-1259663417427277/
Instagram: https://www.instagram.com/dora_official_page/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoHs7uMpzaZ7FEQYdavcUBQ
Booking: koncertdora@gmail.com

Autorka textu: Michaela Váleková
Foto: archív kapely