DORA spomína na koncertné leto novým videoklipom ku skladbe Komiňare.

Nitrianska kapela DORA má za sebou úspešné leto plné koncertov v rôznych kútoch Slovenska. Práve tieto vystúpenia a atmosféru z ciest zvečnila v najnovšom videoklipe ku skladbe Komiňare zo svojho druhého albumu Dora.

„Koncertovanie sa v nám v roku 2018 rozbehlo, takže materiálu bolo požehnane. Klip zachytáva to, čo robíme najradšej, a to je živé hranie,“ hovorí gitarista Tibor. Autori záberov v novom klipe nie sú len členovia kapely (Erik Michálek – spev, Tibor Seidl – gitara, Tony Marko – klávesy, Šimon Lašák – basgitara a Jaro Ozimý – bicie), ale aj priatelia či fanúšikovia tohto rockovo-ľudového zoskupenia. Do finálnej podoby sa klip dostal vďaka Michalovi Baránekovi.

Komiňare je už druhou skladbou z albumu Dora, ktorá sa dočkala aj vizuálneho spracovania. Svoj prvý klip zverejnila DORA ku skladbe Hruška, na ktorej spieva aj herečka Mirka Partlová. Kapela prerába slovenské ľudové piesne do rockovej podoby a na konte má okrem aktuálneho albumu aj prvotinu Pískanice s makom z roku 2015.

Kapela DORA
Web: www.kapeladora.sk
Facebook: https://www.facebook.com/Dora-Official-1259663417427277/
Instagram: https://www.instagram.com/dora_official_page/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoHs7uMpzaZ7FEQYdavcUBQ
Booking: koncertdora@gmail.com

Autorka textu: Michaela Váleková
Foto: archív kapely