DORA predstavuje nový album rockových ľudoviek trailerom!

Druhý album je na spadnutie! Kapela DORA, ktorá vzdáva hold našej kultúre tým, že ľudové piesne prerába do rockovej podoby, trávila posledné mesiace prácami na pokračovaní svojho debutu z roku 2015 Pískanice s makom.

Druhé dielo formácie DORA, ktorú tvoria Erik Michálek (spev), Tibor Seidl (gitara), Tony Marko (klávesy), Šimon Lašák (basgitara) a Jaro Ozimý (bicie), ponesie jednoduchý názov Dora. Jeho vydanie je naplánované na začiatok februára tohto roka. Album bude obsahovať 9 ľudových piesní zaranžovaných do modernej rockovej podoby, s nahrávaním ktorých pomáhali rôzni hostia vrátane herečky Mirky Partlovej či Kuka z Horkýže Slíže.

Doska bude obohatená o skladbu, ktorú zaranžoval zakladateľ kapely Braňo Ondrík ešte predtým, ako prehral dlhoročný boj so zákernou chorobou. Táto smutná udalosť zasiahla skupinu tesne predtým, ako sa jej podarilo vydať svoje debutové CD. Práve preto je venované spomienke na tohto umelca, ktorý dal v roku 2014 podnet na vznik kapely. Súčasní členovia kapely pre neho pripravili aj spomienkový koncert, ktorý bude spojený s krstom druhého kúska ich diskografie. V Music A Café v Nitre 10. februára vystúpia okrem DORY aj Braňovi bývalí žiaci a priatelia. Výťažok z koncertu bude venovaný Špecializovanej nemocnici sv. Svorada v Nitre.

Ochutnávku z nového albumu ponúkla partia muzikantov už na konci roka 2016 po nútenej pauze, ktorú mala kvôli personálnym zmenám, v podobe singla Dzivočka. „Dali sme vedieť, že sme späť,“ hovorí gitarista Tibor. Teraz sa už DORA pripomína v plnej sile a že sa je na čo tešiť, dokazuje trailer, ktorý nadšencov spojenia rocku a folklóru prevedie pripravovaným albumom Dora.

Kapela DORA
Web: www.kapeladora.sk
FB: https://www.facebook.com/Dora-Official-1259663417427277/
Instagram: https://www.instagram.com/dora_official_page/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoHs7uMpzaZ7FEQYdavcUBQ
FB udalosť krstu: https://www.facebook.com/events/1964772690206106/

Zdroj: TS
Foto: archív kapely