Dokument o Amy Winehouse už má svoj soundtrack!

V lete uplynuli štyri roky od tragickej smrti britskej speváčky Amy Winehouse. Približne v rovnakom čase mal premiéru aj dokumentárny film s jednoduchým názvom Amy, ktorý mapuje jej úspešnú hudobnú cestu a bohužiaľ aj následný pád spojený s nadmerným užívaním alkoholu a drog.  Dokument, ktorý bol premietaný v kinách po celej Európe, bol verejnosťou prijatý veľmi pozitívne a čoskoro vyjde aj na DVD a Blu-ray.

Pri tejto príležitosti sa na trhu objavil aj sprievodný soundtrack obsahujúci songy, ktoré zazneli aj v dokumente Amy, ktorý sa vďaka návštevnosti stal jedným z najúspešnejších dokumentárnych filmov všetkých čias. Titul Amy – The Original Soundtrack obsahuje dvadsaťri trackov a ponúka aj veľa raritného, či doposiaľ nikdy nevydaného materiálu od Amy Winehouse, po ktorom fanúšikovia toľko túžili…

Ide najmä o alternatívne a demo verzie viac či menej známych piesní (napr. Some Unholy War, Like Smoke, Back To Black), ako aj raritné živé nahrávky (napr. Love Is A Losing Game zaznamenanú na Mercury Awards či Rehab, ktorá bola nahraná v štúdiách BBC). Tieto hudobné skvosty na soundtracku striedajú inštrumentálne nahrávky, ktoré pre dokument Amy vytvoril uznávaný brazílsky filmový skladateľ Antonio Pinto.

Soundtrack Amy je nielen výnimočnou kolekciou oslavujúcou jedinečný hlas tejto speváčky, ale taktiež citlivou spomienkou na krehkú ženu, ktorá, podobne ako mnoho  iných umelcov, nedokázala správne uchopiť svoju obrovskú popularitu a podľahla démonom. Soundtrack „Amy“ vyšiel pod hlavičkou Universal Music 30.októbra!

https://www.amywinehouse.com
https://www.facebook.com/amywinehouse

AMY_Cover_The Original Soundtrack AMY

Zdroj: Universal Music s.r.o.