Doktor Slovo v porote na Máchův Brooklyn.

Byl pozdní večer, Listopad a zase 1nou byl čas battlovat. Battlovat se dá asi ve všem. A když už si myslíte, že jste to všechno už viděli, přijde Máchův Brooklyn a jede se nanovo. O co jde? O rapcitaci. O rapové vajíčko in a bboy stance. O recitaci rapových textů. O vyjádření šestnáctek, co zlidověli, bez bubnů, zato v symbióze s vhodně zvoleným outfitem a tak vůbec.

Jelikož jde o souboj jak básnický, tak fatální, jak Puškin s bambitkou v ruce, bylo nějak tak nasnadě, že by v porotě asi měl být Doktor Slovo, Kandidát vět aka bezzubý básník aka Katokomba. A protože to bylo nasnadě, tak to tak i je. A pro vás všechny je na tom dobrý zase to, že se můžete zúčastnit. A protože účastnit se nemá smysl, když se neucházíš o zlato, je odměna pro vítěze pavouka velmi zajímavá – dvě letenky do New Yorku. Což jde, ne? A protože série už začala 3.11. v Plzni, tak nelelkuj a rapcituj.

Více o akci tady: www.redbull.cz/student

Jednotlivá kola akce Máchův Brooklyn:
11. 11. Zlín @ podzemní garáže MAX32
18. 11. Olomouc @ U-klub
24. 11 Praha @ Radlická – Kulturní sportovna
25.11. Hradec Králové @ klub Náplavka

PRAGO BEZ ŠŤÁVY

Tou šťávou je tady myšlená „elektrika“. Bez ní se sice Prago na koncertě úplně neobejdou ani v pondělí 9.11. v Retro Music Hall v Praze, ale víte jak? Akustickej koncert, přesně tak.

Několik… no několik, přesněji řečeno přesně 2 pokusy už tady byly. Jedna release party v Queensu. Jedno hraní na přeboru v hodu vlaštovkou Red Bull Paper Wings, ale pořádný zpracování je to, o co si tenhle model říkal. A do třetice všeho by to teda mělo být „ono“. V rámci série G2 Acoustic Stage, kterou pořádá hudební televize Óčko „to“ přijde. Blackout, vypnutý samply, pár lehce obskurních nástrojů navíc, nějaký ty hosti… Zkrátka Prago v hávu, v jakým jste je ještě nikdy neviděli a neslyšeli, potože takhle ještě nikdy nehráli.

Champion_Sound_2015

Co tam bude za ty obskurní nástroje? Jaký budou hosti? A co vůbec zazní? Jakej bude setlist? A jak se hraje akusticky na gramce? Tak na to se může přijít 200 z vás v pondělí 9.11. do Retra v Praze podívat. A úplně zdarma. Stačí se přihlásit.

Jo a pokud se na vás nedostane, můžete mrknout 13.12. na Óčko na záznam.

Článek s přihlašovacím formulářem: https://ocko.tv/clanky/g2-acoustic-stage-rozezni-prago-union-champion-sound-27bcd3e6.html

Video pozvánka:

KONCERT PRO VŠECHNY FLINKY A FLOUTKY

Další koncik bude naopak se vší parádou, kterou elektrika a technologie nabízí. A v čem tkví jeho gró? V tom, že nepřinese vůbec nic nového. Divný? Ne, vážně, tady si na svý přijdou hlavně pamětníci a nostalgici. Ale bude to supr, žádný bulení a koule to bude mít jak Mikikong…

Když je řeč o podzimním koncertě Prago Union v Lucerna Music Baru je nemožný se vyhnout lehce sladkobolným přívlastkům jako „tradiční“ nebo „klasický“. Když se k tomu ale přidá ještě oslava 10ti let od vydání desky HDP a oslava 20ti let, co funguje LMB jako hudební klub, nebude už tý roztřesený dortový nálady trovchu moc? Nebude to na jednu Pragofku už lehce přeslazený? Ne, nebude. A i kdyby, pro jednou to jeden snad unese. Tahle kulatá příležitost si to zaslouží. Všichni domácí hosti HDPJames Cole, Dědek, DeZrechts, Admirál Kolíbal, nová rytmika Champion Sound… A jeden dárek pro všechny, co už 10 let čekaj. Tohle je koncert pro všechny flinky a floutky.

FB událost: https://www.facebook.com/events/736939343098827/
Lístky: https://www.musicbar.cz/program/hdp-boombox-prago-union-champion-sound/

MÁME JEN DROBET PUNKOVÝ KOMBO

Jestli je to pravda, že „naše parta hraje čistě, máme jen drobet punkový kombo“, na to se za Prago Union přijeli podívat z České Televize. Všeobjímající rozhovor, různý úhly pohledu, názory, hosti, kolo, vlak, vyprodanej krudej koncert ve čtvrtek 29.10. v Brně na Melodce. To jsou ingredience, ze kterýho je uvařenej lektvar pořadu Kombo o Katovi a Prago Union, který můžete vidět na obrazovce České Televize. Kdy a kde? Ve středu 2.12. na ČT Art.

Prago_HDP_LMB_nahled

Zdroj: BOOMBOX Booking