Do Karla Rodena vstúpi v novej komédii Indián duch náčelníka. Pozrite si prvý teaser!

Herecké hviezdy Karel Roden, Vica Kerekes, Daniel Olbrychski, Martin Myšička, Juraj Kemka či Lukáš Latinák sa stretli v novom koprodukčnom filme Indián! Tvorcovia dlho pripravovaného projektu producenti Patrizio Gente, Vladimír Kriško a režisér Tomáš Svoboda stavili na skvelé obsadenie, krásne lokácie a dokonalé oko kameramana. Česko-slovensko-poľská komédia sa nakrúcala v Prahe a okolí a na plátne sa predstaví v druhej polovici tohto roka. Zatiaľ si vychutnajte prvý teaser!  

Komédia Indián sa odohráva v súčasnosti. Ondrej je arogantný workoholik a nekompromisný obchodník, ktorý vlastní úspešnú a veľkú firmu. Hlavným zmyslom jeho života sú peniaze. Bohatý investor z Nebrasky chce na okraji Prahy zafinancovať výstavbu luxusných rezidencií v indiánskom štýle. Cestou domov z Ameriky lietadlo prelieta nad indiánskym územím, kde sa pôvodní obyvatelia lúčia so svojim náčelníkom Bielym Jeleňom. Jeho duch nedopatrením vnikne do Ondrejovej mysle. Biely Jeleň v jeho hlave postupne zisťuje, že Ondrejov život je plný klamstiev, pretvárok a chýbajú mu hodnoty. Ponúka Ondrejovi pomocnú ruku na objavenie jeho lepšieho ja. Ondrej ale nič meniť nechce a tak sa začína zaujímavý a neúprosný súboj plný vtipných situácií.

„Nakoniec mu ale zmení život vo všetkých oblastiach, vo vzťahu k rodine, dcére, manželke, k zamestnaniu, profesii, ale aj k zamestnancom a k našej planéte. Myslím si, že keď sa bohatí ľudia začnú chovať ekologicky, bude to mať omnoho väčší zmysel, ako keď sa o to bude usilovať každý individuálne, vysvetlil režisér Tomáš Svoboda.

Režisérom filmu je Tomáš Svoboda. Scenár napísali Tomáš Svoboda a Patrizio Gente. Za kameru sa postavil na Českého leva nominovaný David Ployhar.

„Chcel som osloviť scenáristu a režiséra, ktorý píše komédie a dostal som dobré odporúčania práve na Tomáša. Chémia medzi nami zafungovala a od prvej chvíle spoločne tvoríme Indiána, ale aj ďalšie nové projekty. Urobiť bežnú komédiu na existujúce vtipy urobí každý. Chcel som komédiu inú, hodnotovú a s humorom, ktorý vychádza zo situácie prirodzene. Komédia, ktorá nás prinúti sa aj zamyslieť. A práve indiáni majú zásady, pravidlá a hodnoty už stáročia, opisuje autor námetu a spoluscenárista Patrizio Gente prvú spoluprácu s režisérom a scenáristom, Tomášom Svobodom.

Do pôvodne česko-slovenskej koprodukcii sa zapojilo neskôr aj Poľsko, a tak ide o medzinárodný projekt. Vo filme hviezdia uznávaní poľskí herci Daniel Olbrychski, Marta Zmuda Trzebiatowska,  Magdalena Niec a Przemyslaw Kapsa.

„Hercov sme vyberali s Tomášom na základe charakterov postáv, kto by sa nám tam hodil. Karel nám dokonale zapadol do role-dvojrole a bezpochyby to bola tá najlepšia voľba, ktorej sa zhostil bravúrne. A pre herca to bola určite tiež veľká výzva si takúto rolu zahrať. Ale aj Juraj Kemka bol už pri písaní hotová rola, pretože už keď som tu postavu vymýšľal, videl som jeho,” vysvetľuje výber hercov Patrizio Gente.

Jednu z hlavných ženských rolí si zahrala sexi Vica Kerekes, ktorá si splnila herecký sen.

„Moja postava finančnej riaditeľky je dosť negatívna. Partnerom vo filme mi bol Martin Myšička, u ktorého sa mi páči, ako nad postavou premýšlal. Máme to podobné. Na pľaci sa sústredíme len na film. A nakrúcať s Karlom Rodenom bol môj sen,prezradila Vica Kerekes.

V ďalších úlohách sa objavia mená ako Miroslav Táborský, Magdalena Niec, Jaroslav Dušek, Štěpánka Fingerhutová, Ester Geislerová, Vlado Černý, Anka Šišková, Jiří Dvořák, Tomáš Měcháček, Martin Pechlát, Tomáš Matonoha, Eva Landlová, Zuzana Kraváriková, Oliver Oswald a ďalší. Titulnú skladbu k filmu Ty vieš, že sa chovám tak, jak sa chovám, naspievala skupina Horkýže Slíže. Pieseň je aj súčasťou ich najnovšieho albumu Alibaba a 40 krátkych songov 2. O filmovú hudbu do celého filmu sa postaral Jirka Hájek s orchestrom.

Facebook: https://www.facebook.com/indiankomedia
Instagram: https://www.instagram.com/indian_movie_official/

Zdroj: NK Factory