Do hĺbok drum&bassu s belgickým projektom Bredren!

Drum&bass v októbri? Na klubovej noci Basshaze to bude deep! V sobotu 24. októbra sa v Klube Dole predstaví belgický projekt Bredren.

Trio priamo z predmestia Bruselu príde reprezentovať Adrien a o temne pulzujúce beaty naozaj nebude núdza. O plnohodnotný support sa postará český DJ Rudeboy zo Shadowbox crew, domáca krv Drummatic a rezident Lixx.

“Na Slovensku vystúpime prvýkrát, o vašej scéne veľa nevieme, takže by ste nás mohli niečo naučiť!” hovorí Adrien z belgického drum&bassového projektu Bredren, ktoré sa sformovalo na priateľstve troch producentov a DJov, ktorých spája rovnaká vášeň pre hudbu. To vyústilo vlani do vydania debutového a oceňovaného albumu Trinity. “Prišli sme s tým nápadom a začali sme robiť množstvo rôznych trackov. Keď sa pozeráme späť, zhodli sme sa, že by sme mali možno trošku dôkladnejšie rozmýšľať o veľkých veciach ako je táto. Na hudbe, ktorá vychádza z pocitov by sa nemalo pracovať pod tlakom. Nakoniec sme ale boli celkom spokojní s tým, aký je album rôznorodý a aj s odozvou od ľudí,” opisuje vznik albumu, ktorý poslucháčom ponúka viacero štýlov drum&bassu. Aké sú vyhliadky belgických producentov, ktorí momentálne brázdia európskymi klubmi, do budúcna? “Budeme naďalej tvoriť hudbu a bádať v moriach zajtrajška!”

Bredren 1

BREDREN (BE)

Sú traja a spája ich hudba. Každý z nich sa venoval drum&bassu, dubstepu a novodobej bass music, až začali mať príliš veľa spoločného. Bolo priam nevyhnutné, aby tak vznikol belgický drum&bass projekt Bredren. Hyperaktívni producenti ťažia zo svojej spolupráce len to nalepšie a po sérii singlov spojených so značkami ako Dispatch, Demand, Proximity, či Hospital vydávajú v roku 2014 svoj debutový album Trinity. Deep minimalistický zvuk prepojený temnými atmosférami a nekompromisne pulzujúcou basou sa stal ich poznávacím znamením a niet divu, že K­Mag ich rok predtým zaradil medzi 20 producentov, ktorých sa rozhodne oplatí sledovať. Ako víťazi dj competition festivalu SUNANDBASS si tento rok užili aj hranie v oficiálnom lineupe, svoj set zahrali aj na Outlook Festivale a svoj pohľad na zlomené beaty vozia po kluboch v celej Európe. Trojicu Bredren príde na BASSHAZE reprezentovať Adrien a niečo dáva tušiť, že Klub Dole bude mať čo robiť, aby zvládol subsonické basové vibrácie, ktoré nás čakajú.

Rudeboy (CZ) / Drummatic / Lixx

Zo stovežatej Prahy k nám zavíta skúsený dj a selektor, autor drum&bass show na českom Radiu 1, promotér a hudobný aktivista, člen najznámejšej českej dnb crew Shadowbox ­ Dj Rudeboy! Slovenské farby bude obhajovať domáci Drummatic so svojou selekciou od liquidfunku až po deep sound a svoj set odpáli aj rezident noci BASSHAZE, autor drum&bass show SIGNAll_FM, dlhoročný dj a propagátor dobrej hudby Lixx.

BASSHAZE w. Bredren (BE) @ Dole
October 24, 2015 / Saturday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
★BREDREN (BE)
★ Rudeboy (CZ)
★ Lixx
★ Drummatic

Vstup:
22:00 ­ 24:00 4€
24:00 ­ 03:00 5€
03:00 – 06:00 3€

Event: www.fb.com/events/1083820361630478
Video: https://www.youtube.com/watch?v=l2BZZMtGhfA&feature=youtu.be&t=1m00s

PLAGÁT_Basshaze_október 2015

Zdroj: klub Dole