Do Bratislavy zavítajú Bvdub a Bruno Sanfilippo!

Po nečakanom úspechu berlínskeho skladateľa Nilsa Frahma, ktorého novembrový koncert vypredal bratislavský Ateliér Babylon, sa usporiadateľská agentúra Ore Pole rozhodla osloviť ďalších skladateľov a interpretov podobného myšlienkového razenia.

Už 2. februára sa v Ateliéri Babylon predstavia hneď dvaja: Američan Brock Van Wey, ktorý vystupuje pod pseudonymom Bvdub, a argentínsky skladateľ a klavirista Bruno Sanfilippo.

Oboch spája minimalistické poňatie modernej vážnej hudby a inšpirácia ikonami tohto žánru ako Arvo Pärt či Philip Glass. Zatiaľ čo Bvdub rád spája vážnu hudbu s elektronikou, v tvorbe Sanfilippa dominuje samotný klavír, miestami obohatený o prednahraté ambientné zvukové plochy.

Bratislavčania si tak budú môcť vychutnať v jeden večer dve vystúpenia originálnych osobností súčasnej vážnej hudby, ktorí koncertujú len veľmi sporadicky a venujú sa najmä nahrávaniu hudby. Bvdub vydal už 16 albumov s vlastnou tvorbou, Sanfilippo má na konte už 20 diel.

Introvertného Argentínčana a Američana žijúceho momentálne v Číne sa podarilo postaviť na spoločné pódium vďaka úsiliu pražského alternatívneho Radia 1, pričom ich spoločný koncert v tomto zložení sa uskutoční exkluzívne len v dvoch mestách – Bratislave a Prahe.

Prvých sto vstupeniek na bratislavský koncert v zvýhodnenej cene 10 eur je už k dispozícii na stránke www.orepole.sk a v predajni Dr. Horák na Medenej 19 v Bratislave.

Zdroj: Agentúra Ore Pole