Do Bratislavy zavíta electroswing v podaní Gabin!

Priaznivcom electroswingu a Parov Stelar Band sa bude určite páčiť aj talianska kapelka Gabin, ktorá electroswing a electrojazz pestuje už od roku 2002. Má na konte 3 úspešné albumy a viacero vypredaných európskych turné.

V rámci tohto aktuálneho sa prvýkrát predstaví aj v Bratislave – slovenská koncertná premiéra Gabin sa uskutoční 19. apríla v Ateliéri Babylon. Prvých sto vstupeniek v zvýhodnenej cene 20 eur je k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

Hudobné servery označujú Gabin, pomenovaných podľa francúzskeho herca Jeana Gabina, za duchovných otcov súboru Parov Stelar Band a celého štýlu zvaného electroswing, ktorý kombinuje house, electro či drum n bass so swingom a jazzom 20. až 40. rokov minulého storočia. Ďalšou tvárou tvorby Gabin je nu-funk a nu-soul, pričom v tejto polohe kapela nezaprie hudobnú príbuznosť so Sade či Brand New Heavies.

Gabin, ktorí sa v Bratislave predstavia ako šesťčlenná kapela so speváčkou Lucy Campety, spolupracovali v minulosti s množstvom známych hudobníkov vrátane Chrisa Cornella, Dee Dee Bridgewater či Nouvelle Vague. Hudba Gabin navodzuje atmosféru starých filmov, čo si všimli aj filmoví producenti, a tak sa objavila aj v seriáli Sex v Meste a viacerých celovečerných filmoch.

Agentúra Ore Pole priniesla v minulom roku do Bratislavy interpretov ako Garbage, Gus Gus, Parov Stelar Band či Nneka, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Ellie Goulding a Sophie Hunger.

Zdroj: Agentúra Ore Pole