Do Bratislavy mieria Tegan And Sara.

Bratislava sa stala súčasťou novembrového turné kanadského súrodeneckého dua Tegan And Sara. Tohtoročný album Heartthrob, ktorý tvorí základ ich koncertného programu, označil New Musical Expres za jasného kandidáta na najlepší album roka.

Identické dvojičky z Calgary na ňom stlmili gitary, zosilnili syntetizátory a výsledkom je hutný popový zvuk s prímesou 80. rokov. Slovenská koncertná premiéra jedného z najcenenejších kanadských vývozných artiklov sa odohrá 8. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon. Predpredajové vstupenky v cene 25 eur sú už teraz k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

TEGAN AND SARA_photo-credit-lindsey-byrnes-extralarge_1349465276901

Tegan a Sara Quinové, známe aj ako bojovníčky za rovnoprávnosť lesbičiek a gayov, sa môžu pochváliť slušnou zbierkou ocenení, odohranými spoločnými turné s Neilom Youngom či The Black Keys a spoluprácou s tak rozdielnymi interpretmi ako hviezdny DJ David Guetta či ikona nezávislej elektronickej scény Four Tet.

Hoci žánrová pestrosť nebola Kanaďankám nikdy cudzia a hudba na ich prvých šiestich albumoch sa pohybovala od jemného folku na spôsob Kings Of Convenience až po punk, žánrová premena na aktuálnom albume doslova vyráža dych. „Tegan And Sara nenechali vo svojej tvorbe kameň na kameni a výsledok je neuveriteľne pozitívny,“ napísal o albume Billboard. „Ide o jeden z najprekvapivejších prerodov v histórii pop music. Pesničky z nového albumu jednoducho nejdú z hlavy,“ píše Sunday Times.

[audio:https://gregi.net/wp-content/uploads/2013/10/Tegan-Sara-Closer.mp3]

Okrem bežných predpredajových vstupeniek v cene 25 eur je v predaji aj 30 VIP lístkov v cene 75 eur. Tie zahŕňajú okrem iného stretnutie s interpretom, miesto na sedenie na balkóne s výborným výhľadom na pódium a získanie podpísaných plagátov a setlistov. Na mieste bude vstupné 30 eur.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Ellie Goulding, Garbage, Gus Gus či Parov Stelar Band, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia britských Submotion Orchestra, švajčiarskych The Young Gods či švédskej speváčky Loreen.

Tegan and Sara - Heartthrob_1353360129261

Zdroj: Agentúra Ore Pole