dnb@subclub: V podsvetí budiaci hrôzu menom Exorcist!

O naše hriešne duše sa v piatok 19.8. v Subclube postará otec Balazs z Budapešti, v podsvetí budiaci hrôzu menom Exorcist!

Pôvodom z maďarského mesta Balassagyarmat so zatratencami bojuje už takmer jednu dekádu. Kde nepomáha svätená voda, skúšal to psytrancom, no zanedlho pochopil, že najlepšia na boj s podsvetím je temná basa.

Jeho vášeň k exorcizmu elektronickou hudbou začala počúvaním vierozvestcov ako The Crystal Method, The Casio Samples alebo Kosheen.

Hlboko inšpirovaný týmito osvietencami sa začal čoraz viac venovať produkcii a djingu. Okolo roku 2004 sa venoval ešte produkovaniu a miešaniu psytrancu, ale netrvalo dlho a objavil aj iné hudobné štýly, až kým ho jeho počúvanie nepriviedlo k temnejšiemu zvuku drum and bassu.

Exorcist

Prvým trackom, ktorým sa verejne prezentoval prostredníctvom free digitálneho labelu Black Hoe Recordings v roku 2007, bol remix Unexplainable Feeling od maďara Mystification. Partii stojacej za značkou Black Hoe sa jeho práca veľmi páčila, preto mu čoskoro dali priestor aj na jeho vlastný release. V roku 2008 vyšli jeho tracky Disillusion a Braindead, ktoré neskôr zremixovali Phony & Lean. Nebráni sa ani rozširovaniu svojich hudobných obzorov v rámci žánru a tak sa ešte v tom istom roku tancovalo na liquidové tracky Butterfly a One Dream na značke Akkamuzik.

V apríli 2009 sa na labeli Abducted objavili jeho ďalšie dve temné veci Riven Heart a Cryptic Feeling, na digitálnom Liquid Brilliants vyšla jeho spolupráca s Frankee D v podobe tracku Rainfall a na Modulate zasa vecička nazvaná Final Respiration.

A to všetko bol len začiatok, ktorý odštartoval kariéru jedného talentovaného Exorcistu. Jeho obávaný rituál podporili osvietené opátstva ako Fall Out, Mainframe, Ammunition alebo Black Seeds.

V blízkej budúcnosti sa môžeme tešiť na celú EP, ktorá výjde už v októbri na Fall Out Records. S tou mu pomohol aj náš Dephzac na tracku Cityscape a o remix pesničky Control sa postarali Custom Soldierz. Ďalší vinyl EPčka obsadí track Killswitch v spolupráci s Nvader D a Zero Method s Exorcistovým remixom tracku External.

Ako znejú Exorcistove novinky i staršie vypaľovačky na tučnom klubovom soundsystéme si môžeš vypočuť už o niekoľko dní!

Očisti svoju dušu od síl temna božským drum and bassom už 19.8. v Subclube! Jedinečný rituál predvedie šesť duchovných. Svoju odpustku a osem hodín blaženosti dostaneš len za 4 EURá do 23:00! Po jedenástej to bude o EURo viac. Ohnivá voda na bare aj tento krát v akcii!

dnb@subclub

Zdroj: Silwer
Publikoval: Redakcia GREGI.NET