dnb@subclub presents: Na šrot s Wreckage Machinery!

31.8. v Subclube ti vymeníme tvoj starý drum and bass za úplne nový, originálny a neopočúvaný! Dnb.sk vyhlasuje drum and basové šrotovné! O drum and basové vraky sa postará headliner, dj a producent Wreckage Machinery z Rakúska.

Christopher Wehsner vo svete drum and bass známy ako Wreckage Machinery žije hudbou od malička. Už ako 5 ročný začal hrávať na klavíri a počuť to v jeho skladbách dodnes. Po nejakej dobe zistil, že iba klavír mu nestačí. Rozhodol sa vyskúšať bicie. Keď mal 10 rokov začal chodiť na pravidelné hodiny a poctivo trénoval. Odvtedy stál pred publikom pravidelne no zatiaľ hrával iba so svojou metalovou kapelou.

Drum and bass začal produkovať v roku 2006. Jeho prvé veci boli prevažne v spolupráce s inými producentmi ako napríklad The Square, s ktorým mal odvtedy viacero releasov. Chrisove prvé samostatné veci vyšli na labeloch Darkland a Chase and Mushcore Recordings v roku 2007. Jeho prvý komerčný release bol v spolupráci s už spomínaným Rakušanom The Square a volal sa Movement. Na jeseň 2008 Wreckage Machinery spolu s českým producentom Hemoglobin vydali track s názvom Streak na neurofunkovom labeli Ammunition Recordings. Odvtedy vyšlo Chrisovi početné množstvo neurofunkových ale aj liquidových releasov.

Rok 2009 bol pre neho veľmi úspešný. Vydáva ďalšie EP s názvom Autumn Nights EP na labeli Esprit Records, čo bola spolupráca so slovákom Dirrrty B. Tento release mal veľmi pozitívny ohlas v celosvetovej drum and bassovej komunite. Odvtedy má dvere otvorené u vydavateľstiev ako Sinuous, Basswerk, Beta recordings – Johna B či uznávanom nemeckom neurofunkovom Trust in Music. Vďaka svojej hudbe precestoval Európu i Ameriku, roztancoval Španielsko, Nemecko i Havaj.

Je tiež moderátorom obľúbeného neurofunkového podcastu – the Neurosphere Show, ktorú pripravuje pravidelne raz do mesiaca spolu so Xilentom.

V piatok 31.8. zo Subclubu bez nového drum and bassu určite neodídeš. Postará sa o to päť djov z toho dvaja producenti a jeden zahraničný hosť. Info o akcii a súťaže o voľné vstupy aj na www.dnb.sk, alebo Facebookovej stránke!

Zdroj: Silwer