dnb@subclub: Fúzia v pohybe!

Celému svetu to natreli už v skorých 90-tych rokch. Prierez uplynulou dekádou, ale aj pripravovanými novinkami, nám Moving Fusion ponúkne už v piatok 23.3. v Subclube.

Moving Fusion vtrhli na scénu v roku 1998 s ťažkotonážnou hymnou ‘Turbulence‘, ktorá vyšla na dnes už kultovom vydavateľstve Andyho C – Ram Records. Prestížny časopis MixMag tento track ohodnotil ako ‘Tune of the Year‘. Každý dj v tej dobe ‘Turbulence‘ kupoval, nosil vo svojom dj bagu, každý dj ho hrával. Moving Fusion si tým zaistili pevné miesto v Ram rodine, na vrchole tanečnej produkcie.

Bolo len otázkou času, kedy prídu s debutovým albumom. Ten niesol výstižný názov ‘The Start Of Something‘ a vyniesol producentskú dvojicu do nevídaných výšok.

Moving Fusion

Odvtedy nasledovalo cez 250 releasov na množstve výberoviek, kompiláciách, spoluprác vrátane vinylov na top labeloch ako BC Recordings, Renegade Hardware, True Playaz, Bingo Beats, Human Imprint, Infrared Records, Invader a mnoho ďalších. Svoju silu potvrdili v roku 2000 vydaním ‘The Atlantis EP‘, ktoré sa okamžite stalo bestsellerom.

Je zaujímavé, že na rozdiel od iných producentov sa Moving Fusion dostali k djingu pomerne neskoro. Všetku svoju energiu sústredili na produkciu až do okamihu, kedy si vyskúšali svoju hudbu zamixovať na malom floore v rámci rezidentných akcii Ram v londýnskom End klube. Ten pocit si okamžite zamilovali. Nasledoval tvrdý tréning djingu, ktorý vystriedali bookingy po celom svete od USA až po Austráliu.

Po piatich rokoch vzájomnej spolupráce sa páni z dvojice Moving Fusion rozhodli vydať každý svojou cestou. Jeff Langton naďalej vystupoval a produkoval pod hlavičkou Moving Fusion a založil vlastné vydavateľstvo – Drum Culture. Druhý z producentskej dvojice sa na lineupoch objavuje ako Sparfunk a vydáva tiež pod hlavičkou vlastného labelu Terrafunk records. Toto obdobie bolo pre Jeffa skutočne náročné, napriek tomu nezaháľal. Vyšlo mu niekoľko vinylov, spolupracoval s Eddym Woo, Shimonom, jeho skladby remixovali Hive, Baron či Keaton. Okrem toho učí na univerzite hudobnú produkciu a cestuje po svete ako Moving Fusion.

Moving Fusion

Producentská dvojica po rokoch opäť spojila sily pod hlavičkou Audioporn records a výsledkom bol track ‘The Smoker‘, ktorý niekoľko týždňov kraľoval ako hit č. 1 na Beatporte – najväčšom hudobnom obchode pre djov na svete. Dlho očakávaný comeback sa ako prvému podarilo vychytať Futureboundovi s jeho vydavateľstvom Viper. Ten si pre svoj label upísal hneď niekoľko ich nasledujúcich prác.

Prierez uplynulou dekádou, ale aj pripravovanými novinkami nám Moving Fusion ponúkne už v piatok 23.3. v Subclube, kde oficiálne neprivítame len jar, ale sa tiež zahrejeme na odovzdávanie ocenení Slovak drum and bass AWARDS. Pripravené budú súťaže o voľné vstupy na prvú slovenskú Hospitality, kde tieto ocenenia rozdáme.

Info o akcii a súťaže o voľné vstupy aj na www.dnb.sk alebo Facebookovej stránke!

dnb

Zdroj: Silwer
Publikoval: Redakcia GREGI.NET