Dlho očakávané 75. udeľovanie cien Emmy v priamom prenose vďaka AMC

Tento rok sa uskutoční 75. ročník slávnostného udeľovania prestížnych cien Emmy, ktoré dostávajú najlepší tvorcovia, ktorým sa podarilo zaujať televízne publikum v hlavnom vysielacom čase. Českí diváci budú môcť sledovať galavečer v priamom prenose na stanici Spektrum Home 16. januára od 1:00 do 5:00 hodín stredoeurópskeho času a celým ceremoniálom ich prevedie moderátor Libor Bouček.

Volajte Saulovi je jedným z najobľúbenejších seriálov stanice AMC. Aj preto bol vybraný ako jeden z najlepších v kategóriách „ Vynikajúci dramatický seriál“, „Vynikajúci herec v hlavnej úlohe dramatického seriálu“ alebo „Vynikajúca herečka vo vedľajšej úlohe dramatického seriálu“. Celkovo získal 8 nominácií.

Udeľovanie cien Emmy, ktoré sú známe aj ako televízne Oscary, sa budú v priamom prenose vysielať v krajinách strednej Európy vrátane Českej republiky, Slovenska, Rumunska, Maďarska, Slovinska, Chorvátska, Srbska a Bulharska. 75. ročník udeľovania cien Emmy ocenia americké televízne programy vysielané v hlavnom vysielacom čase medzi 1. júnom 2022 a 31. májom 2023. O najlepších rozhodnú odborníci Americkej televíznej akadémie, ktorá má približne 20 000 členov. V Českej republike budú môcť fanúšikovia sledovať celý galavečer na televíznej stanici Spektrum Home, ktorým ich bude sprevádzať obľúbený moderátor Libor Bouček.

Slávnostné odovzdávanie cien sa tento rok uskutoční v divadle Peacock Theatre v Los Angeles a moderátorom bude komik Anthony Anderson. Ten sa objavil vo filmoch Ja, moje druhé ja a Irena, Scary Movie 3, Klokan Jack a v minulosti získal sedem nominácií na cenu Emmy za najlepšieho herca v hlavnej úlohe komediálneho seriálu, tri nominácie na Zlatý glóbus a tri nominácie na cenu kritikov za svoju populárnu úlohu v seriáli „black-ish“. „Keďže nedávne problémy nášho priemyslu sú už za nami, môžeme sa vrátiť k tomu, čo máme radi – obliekať sa do krásnych rób a získavať ceny. Neexistuje lepší slávnostný okamih, ktorý by spojil tvorivú komunitu, ako 75. ročník udeľovania cien Emmy,“ uviedol s odkazom na nedávny štrajk hollywoodskych scenáristov moderátor Anthony Anderson.

Slávnostný ceremoniál sa začne v utorok 16. januára o 1 hodine ráno stredoeurópskeho času sprievodom po červenom koberci. Ceny sa potom budú odovzdávať medzi 2. a 5. hodinou. V utorok večer o 22.00 bude odvysielaná aj 60-minútová rekapitulácia slávnostného ceremoniálu.

Spoločnosť AMC Networks získala 8 nominácii:

Volajte Saulovi získalo 7 nominácií a jednu nomináciu za novú sezónu súvisiaceho webového seriálu Volajte Saulovi Filmmaker Training. Okrem toho bol nominovaný aj seriál z portfólia AMCNI Život v zajatí mrazu, ktorý sa stal vlajkovou loďou seriálu televíznej stanice Spectrum. Ten získal 2 nominácie.

Nová sezóna sa bude vysielať na televíznej stanici Spektrum ešte tento rok.

PROGRAM 75. ročníka udeľovania cien Emmy
1:00 – 2:00 | Slávne osobnosti na červenom koberci
2:00 – 5:00 | Slávnostné udeľovanie cien Emmy
22:00 – 23:00 | 60-minútový zostrih zo slávnostného večera

Nominácie na ceny Emmy za rok 2023 (8)

  • Najlepší dramatický seriál
  • Najlepší herec v hlavnej úlohe dramatického seriálu (Bob Odenkirk)
  • Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe v dramatickom seriáli (Rhea Seehorn)
  • Najlepší scenár dramatického seriálu (2x)
  • Najlepší mix zvuku
  • Najlepší obrazový strih
  • Najlepší krátky komediálny, dramatický alebo varietný seriál (Volejte Saulovi: Filmmaker Training)

Zdroj: AMC