DJ CAMP Label vydáva 31. novmebra svoj 41 release konkrétne EP Falling Rain slovenského producenta Nalima + Rozhovor

Nalimo, občianskym menom Milan Ilko má 37, pochádza zo Sobraniec a už niekoľko rokov žije v Brne. Milan je slovenským producentom, ktorý sa nikdy nevzdal svojho koníčka a to je hudba. Profesionálne pôsobí v IT oblasti, ale  miluje hudbu. Jeho track Falling Rain je ako ušitý na toto obdobie. Melancholická nálada a skvelý beat je podporený originálnym vibe plným piána.

Druhým songom na EP je remix jednej nádhernej pesničky od jazzovo orientovaného zoskupenia Marek Szarvaš projekt. Originál je úžasný a Milana napadlo ho skúsiť posunúť do sveta tanečnej hudby. Ako sa mu to podarilo, posúďte sami. Tešíme sa, že slovenská produkcia je v rukách aj zrelých producentov, ktorí milujú hudbu rovnako ako my.

FB: DJ CAMP
Beatport: DJ Camp Label
Youtube: https://youtu.be/NVQub3qbdIY
www.djcamp.sk

ROZHOVOR

Nalimo, občianskym menom Milan Ilko má 37, pochádza zo Sobraniec a už niekoľko rokov žije v Brne.
Položiili sme mu za Vás zopár otázok.

Milan, odkiaľ sa vzal Tvoj vzťah k hudbe a produkcii?
Úplné počiatky siahajú do čias prvého stupňa základnej školy, kedy otec kúpil vtedy ešte analógový satelit, na ktorý sme chytali programy, ako Viva a MTV. Tam som si fičal hlavne na programoch, ako Club Rotation a sníval som, že tiež raz budem DJ a producent, ako tí aktéri. Neskôr, v puberte sa mi pod ruky dostal počítač a programy, ako E-jay a tam som, nazval by som to, “vyskladal” svoje prvotiny.

Hrávaš aj ako DJ? Ak áno, kde si ako DJ doteraz pôsobil?
Už niekoľko rokov som nikde verejne nevystupoval. Ako DJ som pôsobil v Sobranciach v clube Flamenco od mojich 15tych narodenín asi 4 roky každý piatok. Potom počas štúdia na vysokej škole som jednu sezónu hrával aj na Moteli Kamenec na Zemplínskej Šírave počas týždňa a ušla sa mi aj jedna menšia víkendová akcia. Ako členovi Rádia 9 sa mi podarilo si zahrať aj vo V-klube na Jedlíkovej v Košiciach ako “predskokan” známemu, skvelému a aktívnemu DJovi Andreasovi, ktorého by som rád pozdravil a poďakoval mu za pravidelný support.

Odkedy sa venuješ produkcii?
Keď nepočítam svoje začiatky v E-jay a podobných amatérskych programoch, tak to bude okolo 15 rokov vo svojom voľnom čase.

Kto Ťa produkčne ovplyvnil?
Tých mien by bolo veľa, na všetky si už ani nespomeniem, ale určite Deadmau5, Giuseppe Ottaviani a Boris Brejcha, aj keď to tak možno nevyzerá ( ha ha).

Čo chceš EP Falling Rain povedať a aké sú na ňom tracky?
Každý môj track alebo remix  je pre mňa akési vyjadrenie pocitov. Song Falling Rain, ktorý je na tomto EP vznikol niekedy koncom zimy 2023, tesne pred príchodom jari a evokuje vo mne pozitívne pocity spojené s jesennou prírodou, ktoré som pocítil. Druhý song na EP je remixom jednej nádhernej pesničky od jazzovo orientovaného zoskupenia Marek Szarvaš projekt. Originál je úžasný a mne napadlo ho skúsiť posunúť do sveta tanečnej hudby.

Aký máš vzťach k Marekovi Szarvašovi?
Mareka poznám od prvých dní mojej IT kariéry, bol to môj kolega a dokonca mentor a je to môj kamarát. Vďačím mu za veľa,  je to jeden pozitívny, inteligentný, šikovný a trpezlivý človek – nepreháňam. Sledujem jeho kroky v jeho jazzovom projekte a zároveň, ako bubeníka v kapele Hrdza, pre ktorú som tiež robil remixy.

Tvoje hudobné sny, plány a ciele?
To je ťažká otázka, keďže už niekoľko rokov dozadu som sa rozhodol, že hudba bude len môj koníček a kariéru som sa rozhodol robiť vo svete IT. Takže moje detské sny už nesnívam. Plány a ciele sú jednoduché, naďalej produkovať hudbu, ktorá ma baví. Baví ma to o to viac, ak sa moja produkcia páči aj niekomu inému okrem mňa

Vieme, že pracuješ v IT oblasti, cítiš sa „kockatá hlava“? Si viac „ítečkár“ alebo producent? Dá sa to skĺbiť?
Ja osobne sa necítim, ako kockatá hlava ( smiech), ale nedokážem to objektívne posúdiť, či tak na niekoho nepôsobím. Srdcom som producent, hlavou ítečkár.

Čo Ťa v živote vie potešiť v oblasti hudby, v ktorej sa pohybuješ?
Hudba je pre mňa silno spojená s emóciami. Vždy ma poteší ak narazím na nový song, ktorý ma dokáže chytiť za srdce alebo niečím zaujať.

Ďakujeme za rozhovor, želáme Ti veľa dobrých beatov a silný vibe.

TS: pripravil/ Incognito DJ, PR manager DJ Camp Label