Didgeridoo Night: Tomáš Reindl a kapela Dúhové eminencie.

V septembri Bratislava zažije hudobnú noc inšpirovanú nástrojmi sveta, predovšetkým didgeridoo v podaní známeho českého multiinštrumentalistu Tomáša Reindla a world music kapely Dúhové eminencie.

Omnion je najnovší world music projekt Tomáša Reindla (ČR),v ktorom využíva etnické hudobné nástroje ako sú indické tabla, australské didgeridoo, flauty a perkusie. Tento mini orchester spája dokonale zostavenou „smyčkovacou stanicou“, čím sa mení v one man show s meditačnými, ale aj tanečnými motívmi z Indie, Austrálie a Turecka. Titulná skladba OMNION sa dostala aj na sampler austrálskeho labelu – URBAN MANTRA III. Tomáš študoval indickú klasickú hru na tabla a spev v Hudobnej škole AMU, je skladateľom scénickej hudby a spolupracoval na mnohých world music projektoch (Shahab Tolouie, Amit Chatterjee, Slet bubeníků ai.).

reindl tomas

World music skupina Dúhové Eminencie (SR), prepája hudbu Orientu, Austrálie aj tradičného slovenského folklóru. Branislav Hargaš a Miloslav Kollár využívajú množstvo exotických nástrojov ako turecký saz, indické sitar, austrálske didgeridoo, čínske hulusi, rámové perkusie a mnohé ďalšie. Spájajú ich v jeden hudobný celok spolu s ambientnými elektronickými zvukmi. Braňo Hargaš, hudobník- inovátor predstaví svoj nový hudobný nástroj Tuhar sitar didgeridoo. Skupina vydala CD Astro night a momentálne pracuje na ďalšom albume.

brano hargas

Tomáš Reindl https://www.tabla-tom.com/
Dúhové Eminencie https://www.eminences.tuhar.eu
www.shiraz.sk

vstupenky na mieste, cena 4 €
11.September,  19:00, Zichyho palác, Ventúrska, Bratislava

Zdroj: Organizátor