Didgeridoo night!

V septembri Bratislava zažije hudobnú noc inšpirovanú nástrojmi sveta, predovšetkým didgeridoo v podaní známeho českého multiinštrumentalistu Tomáša Reindla a world music kapely Dúhové eminencie.

Omnion je najnovší world music projekt Tomáša Reindla (ČR),v ktorom využíva etnické hudobné nástroje ako sú indické tabla, australské didgeridoo, flauty a perkusie. Tento mini orchester spája dokonale zostavenou „smyčkovacou stanicou“, čím sa mení v one man show s meditačnými, ale aj tanečnými motívmi z Indie, Austrálie a Turecka. Zaujímavosťou je, že titulná skladba OMNION sa dostala aj na sampler austrálskeho labelu – URBAN MANTRA III.

Tomáš študoval indickú klasickú hru na tabla a spev v Hudobnej škole AMU, je skladateľom scénickej hudby a spolupracoval na mnohých world music projektoch (Shahab Tolouie, Amit Chatterjee, Slet bubeníků ai.).

World music skupina Dúhové Eminencie (SR), prepája hudbu Orientu, Austrálie aj tradičného slovenského folklóru. Branislav Hargaš a Miloslav Kollár využívajú množstvo exotických nástrojov ako turecký saz, indické sitar, austrálske didgeridoo, čínske hulusi, rámové perkusie a mnohé ďalšie. Spájajú ich v jeden hudobný celok spolu s ambientnými elektronickými zvukmi. Braňo Hargaš, hudobník- inovátor predstaví svoj nový hudobný nástroj Tuhar sitar didgeridoo. Skupina vydala CD Astro night a momentálne pracuje na ďalšom albume.

vstupenky na mieste, cena 4 €
Viac o Tomášovi Reindlovi
Viac o skupine Dúhové Eminencie
11.September. 19:00, Zichyho palac , Bratislava

Zdroj: Organizátor