Depeche Mode vyrážajú na svetové turné!

Depeche Mode, kapela, ktorá znovu definovala zvuk hudby, štartuje začiatok ich majestátneho a strhujúceho live turné naprieč Európou počas nastávajúceho leto. Niet pochýb o tom, že to bude absolútny hudobný „highlight“ roku 2013.

Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher odohrajú minimálne 34 koncertov v 25-tich štátoch Európy, a to viac ako 1 a pol miliónom fanúšikov. Turné bude následne pokračovať po Severnej Ameriky.

Bombastický start je naplánovaný na utorok 7.mája 2013 na open-air štadióne v Tel Avive. Ďalšie koncerty Depeche Mode odohrá v Berlíne na olympijskom štadióne, na parížskom Stade De France, v Moskve, či Ríme. Európska časť turné končí 29.júla 2013 v Minsku.

Depeche Mode opäť nevynechá Slovensko. 25.mája vystúpia na Futbalovom štadióne Pasienky.

Táto túra bude prvým živým vystúpením od mimoriadne úspešnej koncertnej šnúry 2009/2010 Tour of the Universe, počas ktorej Depeche Mode odohrali 142 koncertov a videlo a počulo ich neuveriteľných 2 a pol milióna fanúšikov.

Oslavujúc viac ako tri dekády ich účinkovania na hudobnom výslní, s viac ako 100 miliónmi predaných hudobných nosičov, Depeche Mode strávili väčšinu tohto roka prácou na ich očakávanom 13.štúdiovom albume, ktorý by mal vyjsť budúcu jar. Verme, že bude rovnako hyptotický ako ostatný „Sounds Of The Universe“.

„Z nového albumu som nadšený,“ hovorí Dave Gahan, „a už sa nemôžem dočkať, kedy vyrazíme na turné.“

Vstupenky: www.xl.sk
www.depechemode.com

Zdroj: XL