Demovnica_FM: Na marcovom Go2Stage koncerte zažijete afro – beat, elektroniku, hip – hop aj rocktronic.

Marcový koncert Demovnice_FM známy pod značkou Go2Stage sa bude konať už tradične v priestoroch Nu Spirit Clubu.

Tentokrát sa ľudia bažiaci po čerstvej hudbe môžu tešiť  na hip-hop formácie VajkreS, reggae a afrobeat dua Gonsofus,  rocktronic skupiny Fingers, rock inšpirovaný ľudovými nápevmi od Ankramu a dj-ský set známeho rezidenta Nu Spirit Clubu Bobšana. Koncert sa bude konať v stredu 19. marca o 20:00, vstup na akciu je voľný.

Ako prvá zahrá kapela Ankramu, ktorej vystúpenia sú často obohatené o improvizácie, a tak je každý  koncert trocha iný. Skupinu tvoria Michal Kramár (spev), Michal Matejka (gitara), Lukáš Mutňanský (basová gitara) a Michaela Antalová (bicie). Nedávno sa k nim pripojil klavirista Vojtech Procházka. Ankramu hrajú súčasnú slovenskú hudbu, ktorá je inšpirovaná ľudovými nápevmi. Momentálne pripravujú pesničky na nový album.

Ankramu

Hudobná skupina Fingers zo Senice vydala svoje prvé demo CD s názvom Voice of choice len nedávno, a to v decembri roku 2013. Album obsahuje šesť skladieb. “Chceme sa dostať do slovenského povedomia ako slovenská kapela, ktorá znie ako zahraničná,” konštatovali členovia kapely, ktorej skladby majú prevažne anglické texty. Fingers hrajú fúziu rocku a elektroniky – rocktronic a na Go2Stage koncerte vystúpia ako druhí. Týmto koncertom odštartujeme našu koncertnú šnúru pre rok 2014, už sa na to veľmi tešíme. Pieseň Only one life budeme hrať naživo prvý krát a sme veľmi zvedaví,  či sa ľudom bude páčiť,“ avizovali členovia kapely.

fingers

Stred večera bude patriť energickej dvojici Gonsofus, ktorá namieša pre publikum mix reggae, rocku, funku, či afro-beatu. Tie v kombinácii s vokálom vo viacerých jazykoch vytvárajú špecifický hudobný štýl, ktorý vyznie aj vďaka live-looping a live drums show.

gonsofus1

Ako štvrtá sa na pódiu predvedie hip-hopová formácia VajkreS z východu Slovenska, ktorá na scéne pôsobí od roku 2008. Skupinu tvoria dvaja raperi, jeden beatboxer a DJ.  VajkreS  zatiaľ stihli nahrať tri demá, s ktorými koncertovali po Slovensku, hlavne na východe republiky.  Skupina momentálne pracuje na novom projekte s rôznymi muzikantmi.

Vajkres1

Demovnicový večer ukončí  DJ Bobšan, ktorý je už známym rezidentom Nu Spirit Clubu. V Demovnici súťažil so skladbou Side by side (UK garage mix). Na Go2Stage zahrá 30 – minútový DJ set zostavený výlučne z jeho vlastných skladieb, remixov a bootlegov. Budú tam od skladby „It’s Your Booty Thing” prezentovanej na prestížnom ghettofunk.co.uk aj  skladby  vydané na slovenských výberovkách Vinylized 1,2, a 3. Môžeme tiež čakať jeho remixy The Rapture, Pudingu Pani Elvisovej,  Mariky Gombitovej a podobne. „Exkluzívne zamiešam aj úplne nový remix BumbleBee maďarského producenta Kid Panel a MC´s BBK a Sporty O, ktorého originál kraľoval Beatport breakbeatovému chartu a samozrejme nový remix pre Billy Barman Traja,“ poznamenal Bobšan.

bobsan

Demovnica_FM funguje ako projekt Rádia_FM od mája 2013. Cieľom projektu je hľadanie nových, zatiaľ neobjavených, hudobníkov. Konkrétne ide o webový rebríček desiatich nahrávok slovenských autorov, ktorí nemajú vydaný album u žiadneho oficiálneho vydavateľa. Kapely, ktoré tím z Rádia_FM do Demovnice vyberie, získajú priestor na prezentáciu aj vo vysielaní, kde sa im v nedeľu poobede venuje hodinová relácia s rovnomenným názvom. Demovnica pritom pôvodne figurovala len ako rubrika v rámci programu Osmička. Väčší priestor v podobe relácie jej Rádio_FM vyhradilo pre veľký záujem zo strany kapiel a poslucháčov.

Relácia ponúka okrem noviniek na slovenskej hudobnej scéne aj rozhovory s víťazmi jednotlivých kôl a hodnotenia interpretov hosťami, ktorí sa svojím profesným životom nejakým spôsobom dotýkajú hudobnej brandže. Zväčša ide o hudobníkov, hudobných dramaturgov, producentov či kritikov. Demovnicu_FM už hodnotil hudobný publicista Oliver Rehák a moderátori Rádia_FM Daniel Baláž, Rudi Rus, Pavol Hubinák či Biba_FM. Z hudobníkov to zas napríklad boli Shina z Longitalu, Peter Lipa, Tomáš Sloboda či Oskar Rózsa.

3931

Zdroj: Rádio_FM / Nu Spirit