Demovnica_FM: Na jesennom Go2Stage zažijete swing, indie aj grunge.

Októbrový Go2Stage koncert predstaví opäť čerstvú slovenskú hudbu. Ako to na jeseň býva, bude to pestré. Na pódiu v Nu Spirit Clube budú v stredu 8.10. svoju hudbu prezentovať grungeová kapela Aylen´s Fall, post indie kapela Fresh Out Of the Bus, swingová kapela Swing Society Orchestra a jemná folková pesničkárka Katka Máliková a kamaráti. Koncert začína o 20:00 a vstup na koncert bude voľný až do zaplnenia kapacity klubu.

Svižným štartom večera bude koncert Swing Society Orchestra. Kapelu tvorí 10-členný orchester a hosťujúce speváčky Katka Korček a Katarína Micháliková. Hrajú cover skladby známych swingových big-bandov, ale aj autorské skladby. Swing Society Orchestra na jeseň nahrávajú nový album cover songov, z ktorého skladby predstavia aj na koncerte. Aranžmány cover skladieb tvorí band-leader a trombonista Jozef Chorvát. Špecialitou, na ktorú orchester láka, je aj pôvodne inštrumentálna skladba Watermelon Man od Herbieho Hancocka, ktorú otextovala a naspievala Katka Korček.

swingsocietyorchestra

Kapelu Katka a kamaráti spája láska k hudbe, folklóru, experimentu a k rozprávkam. Katka Máliková, ktorá je dušou kapely, je študentkou hudobnej kompozície v Banskej Bystrici. Je autorkou väčšiny skladieb a textov. Zvyšok kapely tvorí Katka Lepková, Ondrej Druga a Andrej Turčin. Okrem tvorby Katky Málikovej hrajú ľudové piesne s novými aranžmánmi. Kapela funguje od mája roku 2014. V Demovnici_FM zaujali so skladbou Lesná jahoda, egreše, malina.

KatkaMalikova

Nitrianske trio Fresh Out Of The Bus funguje v zostave Tom (spev, gitara), Mišo (basa) a Zajo (bicie) od leta 2013. Kapela sa nerada „škatuľkuje“ do jedného žánru. Podľa ich slov je v ich hudbe počuť inšpirácie od súčasnej britskej gitarovej alternatívy, cez funk až po elektroniku. Na Go2Stage koncerte odprezentujú Fresh out Of The Bus skladby z prvého EP 12//13, ale aj z pripravovaného EP, ktoré má vyjsť v decembri. Chalani z neho zatiaľ predstavili singel Philistines, Sheep and Squire. Ten zaznie aj na stredajšom koncerte v Nu Spirit Clube.

freshoutofthebus

Kapela zaujala v Demovnici_FM už v 10. kole so skladbou Mindfuck, najnovšie sa prihlásila v rámci kampane Druhá šanca so skladbou One for Another. Cez leto si kapela stihla zahrať na Rock For People, Žákovic Open a pred nedávnom aj na Waves Bratislava.

Komárňanská kapela Aylen´s Fall vznikla pred troma rokmi, pod týmto menom však pôsobí až od apríla minulého roka, kedy nahrala niekoľko nových skladieb. Kapela hrá grunge a post hard rock. Aktívne koncertuje od októbra, zatiaľ prevažne v zahraničí. „Momentálne nahrávame 12 skladieb. Z toho asi sedem je už aj v našom trackliste na koncertoch,“ zdôraznili členovia Aylen´s Fall. Do Demovnice sa prihlásili so skladbou Rebirth, ku ktorej natočili začiatkom roka aj videoklip. Skladbu pozitívne ohodnotil aj bubeník kapely Korben Dallas a Tu v dome Ozzo Guttler. Fanúšikovia rockovej hudby si ju budú môcť vychutnať aj na Go2Stage koncerte.

Aylensfall

Čo je to Demovnica_FM?

Demovnica_FM funguje ako projekt Rádia_FM od mája 2013. Cieľom projektu je hľadanie nových, zatiaľ neobjavených, hudobníkov. Konkrétne ide o webový rebríček desiatich nahrávok slovenských autorov, ktorí nemajú vydaný album u žiadneho oficiálneho vydavateľa. Kapely, ktoré tím z Rádia_FM do Demovnice vyberie, získajú priestor na prezentáciu aj vo vysielaní, kde sa im v nedeľu poobede venuje hodinová relácia s rovnomenným názvom. Demovnica pritom pôvodne figurovala len ako rubrika v rámci programu Osmička. Väčší priestor v podobe relácie jej Rádio_FM vyhradilo pre veľký záujem zo strany kapiel a poslucháčov.

Relácia ponúka okrem noviniek na slovenskej hudobnej scéne aj rozhovory s víťazmi jednotlivých kôl a hodnotenia interpretov hosťami, ktorí sa svojím profesijným životom nejakým spôsobom dotýkajú hudobnej brandže. Zväčša ide o hudobníkov, hudobných dramaturgov, producentov či kritikov. Demovnicu_FM už hodnotil hudobný publicista Oliver Rehák a moderátori Rádia_FM Daniel Baláž, Rudi Rus, Pavol Hubinák či Biba_FM. Z hudobníkov to zas napríklad boli Shina z Longitalu, Peter Lipa, Ozo Guttler, Tomáš Sloboda či Oskar Rózsa.

1174515_10204158765802485_160577748526568319_n

Zdroj: Rádio_FM