Debustrol, Hypnos (Československé tour 2016)

Skupina DEBUSTROL vznikla v decembri roku 1986 v Mladej Boleslavi z iniciativy gitaristu a speváka Kolinsa, a dá sa oprávnene považovat za domáceho priekopníka i stálicu thrash metalu.

Vďaka revolučnému demu „Vyznání smrti“ vystúpila v roku 1988 na legendárnom pražskom festivale Death metal Session a zaradila sa medzi najvýznamnejšie Československé metalové spolky všetkých čias. Tento rok na jeseň vydáva už desiaty dlhohrajúci album nazvané „Válka“ a to propaguje v rámci svojho turné po Čechách a Slovensku. Turné je zároveň oslavou tridsiateho výročia založenia skupiny a ku cti jej súži to, že ani za tri dekády nevybočila od svojho nekompromisného hudobného a textového prejavu.

debustrol-foto-2016

Death metalový HYPNOS bol založený na konci roku 1999 dvoma bývalými členmi legendárnej kapely KRABATHOR – Brunom a Pegasom. Skupina vydala krátko po sobe dva dlhohrajúce albumy a koncertovala po celej Európe po boku skupín ako napríklad Morbid Angel, Vader, či Behemoth. Z nedávnej minulosti je určite najdôležitejšou koncertnou akcou východoeurópské turné so Švédmi Amon Amarth.

hypnos-2016-bw

HYPNOS pred nedávnom dokončili svoj piaty radový album „The Whitecrow“ pod dohľadom nórského producenta Borge Finstada, ktorého vydánie je načasované na 25.marca 2017 v nemeckom vzdavateľstve Einheit Produktionen. Niektoré z nových skladieb zaznejú naživo v predpremiére už na Českoslovskovenské tour 2016.

letak-hypnos-debustrol-turne-r2

Zdroj: Bruno Kovařík / Hypnos