Death By Chocolate idú na Sázavafest!

Po velkém zklamání samotného festivalu a především všech festivalových fanouškù kvùli neúčasti britské kytarovky Kaiser Chiefs a kapely Skindred, známe již jméno náhradníkù za Skindred!

Namísto kapely Skindread tak vystoupí švýcarská kapela Death By Chocolate. A jak nejlépe charakterizovat jejich „čokoládový“ styl hudby? Zkuste smíchat porci kytarových rytmù se zvuky syntezátorù a dobrými Rock’n’Rollovými šoty a dostanete Death By Chocolate. Zařadit bychom je také mohli do známìjšího indie rocku. Tato kapela vás povzbudí, nabudí a především vás vytrhne z prùmìrné world music.

To, že se jim daří zapùsobit na své fanoušky až nadprùmìrnì skvìlým dojmem, dokázali již svoji debutovou deskou „My Portable Love“ a následujícími 140 koncerty, na kterých předvedli neuvìřitelnì energetickou show, která uchvátila publikum po celé Evropì. Death By Chocolate mají v současné dobì další své debutové album s názvem „From Birthday to Funerals“, které je plné života, hravých rytmù a je prostoupeno neuvìřitelným tempem. Ale více než vše ostatní, cítí fanoušci při poslechu Death By Chocolate neustálou tendenci si jakkoliv pošlapávat do rytmu. Na Sázavafestu si Death By Chocolate mùžete poslechnout v pátek 3. srpna.

Dvanáctý ročník multikulturního festivalu Sázavafest musel upravit svùj festivalový program z dùvodu nepříznivé situace v oblasti sponzoringu a tím i souvisejícím problémem – nedostatku finančních prostředkù. Pavel Kloupar, ředitel a dramaturg festivalu dodává: „Abychom s jistotou uspořádali letošní ročník Sázavafestu a nezadlužili další ročníky festivalu, rozhodli jsme se na poslední chvíli zrušit vystoupení rockové kapely Kaiser Chiefs. Současnì jsme ze zahraniční agentury obdrželi informaci, že do Benešova nedorazí ani kapela Skindred. Je to poprvé ve dvanáctileté historii, kdy jsme nuceni s ohledem na dodržení veškerých finančních závazkù spojených s festivalem program částečnì zmìnit.“

Skalní příznivci kapely Kaiser Chiefs a Skindred obdrží jako omluvu od pořadatelù festivalu slevu na příští Sázavafest: „Všem příznivcùm obou kapel se omlouváme a jako kompenzaci nabízíme výmìnu letošní vstupenky na našem infostánku uvnitř areálu Zelený ostrov za dvìstìkorunovou slevu na vstupenku Sázavafestu v roce 2013“, dodává Kloupar.

Kromì kapely Death By Chocolate se festivaloví fanoušci mohou tìšit na megastars hip-hopové a taneční scény. První srpnový víkend se v Benešovì u Prahy představí svìtovì známá kapela z New Yorku Fun Lovin‘ Criminals a DJská legenda Paul Oakenfold! V nové Promopro Dance Hall se pak vedle DJe Saka Noela představí Mike Candys, Dennis Sheperd, Chris Sadler a další.

Na klasických hudebních pódiích Sázavafestu vystoupí také Molotov, Frantic Sunday, Coby Grant, Katarína Knechtová, Yellow Umbrella a Lyre Le Temps. Z domácích hudebních interpretù se zde pokusí Sto zvířat o rekord, Mňága a Žďorp oslaví 25. výročí a vystoupí i Wohnout, Mr.Cocoman, Švihadlo, Charlie Straight, Nightwork, Mig 21, Buty, Xindl X, Monkey Business, Aneta Langerová. Návštìvníky Sázavafestu čeká i řada nehudebních vychytávek, třeba předat dítì do dìtského koutku nebo oslavit 50. narozeniny s Michalem Vieweghem se spoustou autorského čtení.

Celofestivalové vstupenky se dají nyní pořídit v síti Ticketportal za předprodejních 1.390 Kč, na místì pak budou k mání za 1.600 Kč. Pořadatelé opìt také zavedou na místì jednodenní vstupné a to na čtvrtek za 150 Kč, pátek za 800 Kč a sobotu za 800 Kč. Více na www.sazavfest.cz

Sazavafest 2012


Zdroj: Sázava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET