DÁVKA ESTETIKY, HONOSNÉ TÓNY. ROZHRANIE PRINESIE DO TRENČÍNA VYCHÁDZAJÚCE HVIEZDY. 

Jedinečné spojenie umelcov svetového formátu opäť príde do Trenčína. ROZHRANIE acoustic sessions ohlásili štvrtý zo série svojich podujatí na 26. Novembra, Trenčín bude hostiť svetovo-slovenské hviezdy LASH & GREY, domáceho Martina Kubečku a mladý, vychádzajúci klenot – Stanislavu Spišiakovú.

Projekt ROZHRANIE acoustic sessions sa verejnosti predstavuje od začiatku roka 2020. Za uplynulý čas sa trenčianskemu publiku predstavili na jedinečných miestach a poslucháčom priniesli na ich pódiá mená ako Nina Kohout, Martin Geišberg, Nany Hudák, Robert Pospiš & Martin Sillay a iných. Nie všetko sa točí okolo hudobnému programu a tak v spolupráci s poetmi a nomádmi predstavili svojim priaznivcom obohatenia v podobe prednášok a recitácii.

Organizátori podujatia Veronika Kostková a Christián Forgáč ohlásili štvrtú premiéru svojho projektu a 26. Novembra 2022 predstavia trenčanom priestory Galérie Miloša Alexandra Bazovského. “Priestory galérie už na prvý pohľad evokujú vysokú úroveň estetiky a v spojitosti s umeleckou zložkou to bola pre nás veľmi jednoduchá voľba pri prípave podujatia.” priblížil jeden z organizátorov – Christián Forgáč. “S Veronikou sme sa pri návšteve galérie stretli s priestorom, ktorý srší svojou jedinečnosťou.” V podkroví Galérie M. A. Bazovského sa nachádza výstavný priestor, ktorý ponúka neopakovateľnú atmosféru doplnenú siluetou trenčianskeho hradu.

Hudba na ROZHRANÍ rozhodne nezaostáva za kvalitou samotných priestorov, ba priam prevyšuje. Tentokrát si hudobné projekty razia veľkú dieru do hudobného sveta a v súlad sluchu a zraku budú tvoriť mladé hviezdy slovenského jazzu – LASH & GREY. “Kristínu a Jakuba sme chceli osloviť od začiatkov nášho fungovania, však pôvab ich hudobného projektu si zaslúži priestory hodné prezentácie a sme nesmierne radi, že prijali naše pozvanie na ROZHRANIE” prezradil Christián Forgáč.

Lokálnu scénu reprezentuje folkový mág Martin Kubečka. Texty jeho skladieb sú inšpirované zážitkami, pocitmi a prežitými skutočnými udalosťami. Každý jeden jeho text je osobnou výpoveďou a viaže sa k životnej ceste umelca. “S Martinom sa poznáme roky a vždy bol pre mňa na tejto scéne niečo špeciálne, veľmi sa teším že k nám zavíta”

Najnovší objav ROZHRANIA je nový hudobný projekt – Stanislava Spišiaková. Mladá umelkyňa predstavuje novú tvár šansónu v ČeskoSlovensku. Záleží jej aby piesne mali výpovednú hodnotu, čo taví vo veľký dôraz pri zmyselnosti jej textov. Po vyštudovaní muzikálového spevu na Akadémii umení v Banskej Bystrici sa momentálne venuje štúdiu autorského herectva na Akadémii múzických umení v Prahe.

Nehudobný program podujatia doplní Radovan Stoklasa, reportážny fotograf ktorý svojou komentovanou prehliadkou obohatí program počas súbežne prebiehajúcej výstavy jeho fotografii.

“Chceli by sme pozvať všetkých milovníkov umenia a ľudí, neustále hľadajúcich estetiku v priebehu hoc všedného dňa” dodal na záver Christián Forgáč. „Záleží nám na pestrej dramaturgii, ktorá v nás vyjadruje emócie či myšlienky. Každé podujatie sa pokúšame koncipovať so svojím vlastným charakterom a komplexnosťou programu, kde do seba jednotliví umelci zapadajú.“ vraví organizátorka podujatia Veronika Kostková

Podujatie ROZHRANIE vol.4 sa uskutoční v podkrovnej výstavnej sieni, na 2. Poschodí Galérie M. A. Bazovského, dňa 26. Novembra 2022. Vstupenky sú k dispozícii v predpredaji v sieti Tootoot (10,-€) (link)  alebo na mieste v deň podujatia za 14,- €.

Vstupenky sú v predaji do vyčerpania kapacity, ktorá je vzhľadom na komornosť podujatia obmedzená na 100 návštevníkov.

Viac informácii na informačných kanáloch podujatia ROZHRANIE acoustic sessions na Facebooku a Instagrame.

ROZHRANIE acoustic sessions
/   linktr.ee/rozhranie
/   https://www.facebook.com/ROZHRANIE
/   https://www.instagram.com/rozhranie_acoustic_sessions/
/   ROZHRANIE vol.4 (event) – ROZHRANIE vol.4.
/   Predpredaj lístkov (Tootoot) – PREDPREDAJ LÍSTKOV

Projekt ROZHRANIE dáva priestor talentovaným sólovým umelcom či menším akustickým zoskupeniam. Jeho cieľom je vytvoriť komorný priestor pre stretnutia verejnosti, umeleckej komunity s cieľom rozširovať povedomie o kvalitných hudobných projektoch. Podujatia sú realizované vo výnimočných priestoroch, ktoré svojim charakterom zveľaďujú atmosféru podujatia.

„Aj napriek faktu, že ani Chris ani ja v súčasnosti už nebývame v Trenčíne, Rozhranie nás tu spája s ľuďmi ktorých máme radi, s hudbou ktorej veríme, na miestach, ktoré si zaslúžia viac pozornosti zo strany verejnosti.“ opisuje podujatie spoluorganizátorka Rozhrania Veronika Kostková

Táto dvojica oživuje tiché zákutia Trenčína od roku 2020.

Tlačovú správu napísal Christián Forgáč