David Bowie – The Next Day

David Bowie prekvapil 8. januára, v deň svojich 66tich narodenín celý svet vydaním nového singlu Where Are We Now. Dnešok je ďalším veľkým dňom jeho fanúšikov, vydáva album THE NEXT DAY. Dlhoočakávaná novinka vychádza ako tridsiaty Bowieho štúdiový album po dlhých desiatich rokoch od predchádzajúcej štúdiovej nahrávky Reality.

Titulným singlom The Next Day je skladba WHERE ARE WE NOW, ktorá už začiatkom januára obsadila titulné miesta hitparád počúvanosti aj predajnosti po celom svete. Skladbu zložil sám Bowie, s produkciou mu pomáhal dlhoročný spolupracovník Tony Visconti. Tak to zostalo aj pri ďalších skladbách albumu The Next Day, ktorý bol nahrávaný v New Yorku. Druhým, aktuálnym, singlom je skladba THE STARS (ARE OUT TONIGHT), ktorá bola vydaná 25. februára. V tento deň mal premiéru aj jej videoklip, ktorého réžie sa ujala Floria Sigismondi, ktorá už s Bowiem spolupracovala v roku 1996 na Little Wonder a v roku 1997 na Dead Man Walking. Popri Bowiem v klipe zažiarila oscarová herečka Tilda Swinton ako spevákova manželka.

Album The Next Day vychádza 11. marca 2013, štandardná verzia obsahuje 14 skladieb, v predaji bude aj De Luxe verzia s ďalšími tromi skladbami. Digitálna verzia albumu je v predaji prostredníctvom iTunes – https://itunes.apple.com/us/album/the-next-day/. The Next Day je k vypočutiu zadarmo online prostredníctvom streamovacej služby Deezer https://www.deezer.com/en/album/6384540.

Tracklist THE NEXT DAY:
1. The Next Day
2. Dirty Boys
3. The Stars (Are Out Tonight)
4. Love Is Lost
5. Where Are We Now?
6. Valentine´s Day
7. If You Can See Me
8. I´d Rather Be High
9. Boss Of Me
10. Dancing Out In Space
11. How Does The Grass Grow?
12. (You Will) Set The World On Fire
13. You Feel So Lonely You Could Die
14. Heat

DeLuxe verzia:
15. So She
16. I´ll Take You There
17. Plan

Zdroj: Sony Music Czech Republic