Dave Brannigan vydáva nové EP.

Dave Brannigan, indie-rocková formácia zo Žiliny, je už známa svojimi úspechmi, keď reprezentovala Slovensko na jednom z najväčších hudobných a kultúrnych festivalov v Európe, festivale Sziget. V minulých rokoch bola nominovaná v slovenskej hudobnej ankete Rádia FM „Radiohead Awards“ na Objav roka a za album Young Creatures sa dostala do longlistu Debut roka.

Momentálne kapela vydáva EP s názvom „Brannigan“. Sú na ňom skladby, ktoré zložila od vydania svojho debutu. Hudobne si Dave Brannigan stále drží svoj špecifický zvuk, no oproti albumu začali viac experimentovať s klávesmi. Prekvapením sú aj nečakané zmeny tempa a sofistikovanejšie aranžmány.

V obehu sú tak prvé dve skladby, A Wish a Down The Street. Naplánované sú ešte dve skladby, ktoré budú uverejnené 10. a 24. februára.

A Wish je po Stuck in the sky v poradí druhou pokojnou skladbou kapelnej tvorby. „Touto piesňou opisujeme depresívne životné pocity, ale aj to, ako sa s nimi popasovať,“ hovorí gitarista, spevák a tvorca textu Dušan Škunda. Nosičom hlavnej melódie je vokál, ktorý pri jemne zasnenom zvuku v pozadí dostáva väčší priestor. V nahrávke je použitý zaujímavý kontrast “žblnkajúceho“ klávesu a silno skreslenej elektrickej gitary.

Ďalšia vydaná pieseň, Down The Street, je energickejšia. „V tejto skladbe sa dievča snaží zachrániť chlapca a upozorniť ho na chyby, ktoré koná, ale už zrejme neskoro prejavuje záujem a odpoveď z druhej strany je negatívna,“ predstavuje pieseň druhý spevák a skladateľ piesní Erik Cingel. Pri počúvaní tejto skladby zaskočí štruktúra a taktiež nečakané zmeny tempa.

Po vydaní EP čaká na Dave Brannigan séria koncertov, ktoré odohrajú spolu s mladou energickou kapelou Post-hype. Naplánované sú koncerty v Žiline, Prešove, Trenčíne, či Bardejove na ktorých zaznejú aj ich najnovšie songy.

Website: http://davebrannigan.com
Facebook: https://www.facebook.com/davebranniganband/
Instagram: https://www.instagram.com/davebranniganband/

Young Creatures:
https://open.spotify.com/album/0TPvk1z3dDHPmRQmF2lRLD
https://www.deezer.com/album/43342401
https://itunes.apple.com/us/album/young-creatures/1249799542

Zdroj: TS