Dave Brannigan: Nový videoklip k piesni Dancing Clouds

Dave Brannigan je gitarová kapela zo Žiliny, radiaca sa k hudobnému štýlu zvaný indie rock. Ich tvorba je ovplyvnená prevažne britskou a americkou gitarovou hudbou od obdobia vzniku rock n rollu až po súčasnosť. Tento rok dosiahli prvú métu – vydali svoj debutový album, ktorý nesie názov Young Creatures.

Počas nahrávania sa im dostalo zadosťučinenia, kedy boli nominovaní v prestížnej hudobnej ankete Radio_Head Awards v kategórii Objav roka. Po vydaní albumu si nedožičili odpočinok, práve naopak. V Pohode_FM live – súťaži Jednou ranou na Sziget sa im podarilo zvíťaziť v súboji s kapelou Papyllon, vďaka čomu tento rok reprezentovali našu krajinu na najväčšom stredoeurópskom festivale v Európe – SZIGET FESTIVAL.

Doteraz si chalani až na pár výnimiek zvykli robiť klipy svojpomocne. Pre tento krát sa rozhodli osloviť mladého tvorcu videí Bena Reda.

Benovi sa pieseň páčila a tak sa dohodli na spolupráci. Líder kapely Dušan mal už malú predstavu o vizuály, ktorým bude krása prírody. Dôvodom bola súvislosť s textom piesne, ktorý popisuje pozitívny pohľad na život, pretváranie vnemov na príjemné a veselé. Podstatou je skrátka upozorniť na to, že život je taký ako ho vnímame.

Vhod prišiel Benov plánovaný výlet na Island. Zdokumentovaním jeho cesty a prírodných scenérií vznikol klip k piesni Dancing Clouds:

Dancing Clouds je jedna z najpokojnejších, najpohodovejších a najuhladenejších skladieb na debutovom albume Young Creatures. Ten si môžete vypočuť na všetkých streamingových hudobných službách.

Tracklist Young Creatures:

  1. Love Is a Creature
  2. Ghost Town
  3. Your Fears
  4. Dancing Clouds
  5. Hold Back the Night
  6. Time
  7. Moon Acacia
  8. Liquor of Youth
  9. You Better Not Try …
  10. Missing Rhyme
  11. One Good Reason

Kapela pracuje na novej tvorbe, ktorej časť si už môžete vypočuť na blížiacich sa koncertoch. V rámci prešovského Alternatívneho Kvocientu vystúpia 17.11. spolu s kapelou Talkshow v klube Wave. A na Mariánskom námestí v Žiline odohrajú zimný koncert 9.12.

https://davebrannigan.com
https://www.facebook.com/davebranniganband
https://www.youtube.com/user/davebranniganband
https://www.instagram.com/davebranniganband/
https://www.deezer.com/en/album/43342401
https://itunes.apple.com/us/album/young-creatures/1249799542

Zdroj: TS