Dauwd – britský producent a DJ zahrá v Bratislave už tento piatok.

Korene má v Iraku, narodil sa v USA, vyrastal vo Walese a momentálne žije v Londýne, kde má aj svoje štúdio. Svoju prvú EP, ktorá vyvolala rozruch vo svete hudby vydal v roku 2011 a od minulého roka patrí pod legendárne vydavateľstvo Kompakt Records a premiérovo prichádza na Slovensko.

Celé to začalo hrou 6 ročného Dauwda na piano, gitary a bicích. Prvý hudobný software vyskúšal keď mal 11-12 rokov. Prišiel rok 2011 a Dauwd vydal svoju prvú EP ‘Whats There‘ na londýnskom dubstepovom labely Picture Music a práve track Ikopol z tejto EP pritiahol pozornosť svetových mien ako Benji B, Jamie XX, Gilles Peterson, Caribou alebo Nick Hoppner (Ostgut Ton) a média ako Mixmag alebo XLR8R jej dali veľmi pozitívny feedback. Šéf labelu Kompakt Michael Mayer už vtedy track zaradil do svojho mixu pre kulotvý Faze Magazine a na Slovensku sa tento track dostal aj do rotácie Rádia_FM. Nasledoval release na kultovej značke Ghostly International (EP Heat Division, Heat Division Remixes) a momentálne Dauwd pôsobí pod známym kolínskym vydavateľstvom Kompakt Records, kde vydal už 3 tituly – Saleh, Kindlinn a najnovsiu Jupiter George, ktorá vyšla len pred dvoma mesiacmi.

Dauwd premiérovo prichádza na Slovensko v rámci svojho európskeho turné už tento piatok, 22. Mája.

V Nu Spirit Clube na Leporelo_FM Party s nim zahrajú aj Michael Priest (Hochspannung!), Nada El (slu:t), Gambo (Modular) a všetci traja protagonisti Leporelo_FM show na Rádiu_FMMilos, SkankBaltazar.

Dauwd na FB: www.facebook.com/DauwdMusic
Dauwd na RA: www.residentadvisor.net/dj/dauwd
Dauwd na SC: https://soundcloud.com/dauwd

Leporelo_FM Party
piatok 22. Máj 2015
Nu Spirit Club, Bratisalva
DAUWD (Kompakt / Ghostly International / London / UK)
Milos, Skank, Baltazar (Leporelo_FM)
Michael Priest (Hochspannung!), Nada El (slu:t), Gambo (Modular)
www.facebook.com/LeporeloFM
www.facebook.com/nuspiritclub
www.radiofm.sk
www.nuspirit.sk

Leporelo_FM_Party_22052015_INSTA

Zdroj: Nu Spirit