Darkest Hour slaví 25 let, vezou si Fallujah či Une Misére.

DARKEST HOUR na scéně se svými 9 alby už něco znamenají. Kapela koncertně zkušená ze všech světadílů, z malých i velkých pódií, kapela, co v polovině 90. let stála – třeba spolu s Lamb of God – u obrody amerického metalu.

Do založení kapely vlítli s mladickou vášní a energií, ale i jejich obhroublou metal/hardcore/punk divokost zkrotil čas. Ovšem jen na chvíli, byť i tuto polohu DH zvládli na výbornou a i, řekněme, mainstreamový zvuk dokázal, jak jsou jako kapela variabilní. Roku 2017 ale pětice z Washingtonu vydala všemi světovými médii (Revolver, Noisey, Metal Sucks, Metal Infection, Ghost Cult, Terrorizer ad.) adorovanou desku „Godless Prophets & The Migrant Flora“ (Southern Lord Records).

Hovoří se o vrcholu jejich kariéry a všichni desku zařazují i mezi nominanty na album roku.  Produkoval ji na slovo vzatý Kurt Ballou (Converge) a Darkest Hour s albem nejen navázali na své nejlepší období okolo alba „Deliver Us“, ale i povedeně revitalizovali svůj zvuk, takže se ke slovu v moderním, ale neuhlazeném balení opět dostává duch 90. let. Nelze je tak striktně zařadit do metalcore škatule, neb se tu ke slovu dostává jak syrový hardcore/punk, tak ryzí melodičnost skandinávského death metalu. Přesně ty atributy, které metalcore v době jeho vzniku nakoply, které jej vydefinovaly a které z něj po zlomu milénia udělaly jeden z nejsilněji promlouvajících žánrů nastupující generace.

Návrat Darkest Hour k oslavě 25 let na scéně se ponese opět v dobré společnosti a velkém stylu! Těšit se můžete na progresivně smýšlející a metal obrozující Fallujah s albem „Undying Light“, sludgově hardcorující Bloodlet z Floridy, jedinečné Islanďany Une Misère s temným, hluboko se zařezávajícím hardcore/post-black zvukem či švédské poctivce Lowest Creature, kteří do ostrého osmdesátkového thrashe nalévají dřevní hardcore sílu!

Fanoušci moderní muziky

DARKEST HOUR
https://youtu.be/IdqOoHwht_E
https://youtu.be/Bsi1TYQobew

FALLUJAH
https://youtu.be/qS-bPdlbqd8

BLOODLET
https://youtu.be/P0uPATX6sDc

UNE MISÉRE
https://youtu.be/V6gSfs8_iuE

LOWEST CREATURE
https://youtu.be/R5sFmPpk78o

DARKEST HOUR, FALLUJAH, BLOODLET, UNE MISÉRE, LOWEST CREATURE
28. 1. 2020 – Praha, Futurum
FB event: https://www.facebook.com/events/373656659983116/
předprodej: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/305
 

Dále pak v sítích Ticketportal, Ticketmaster a na předprodejní kase v Lucerna Music Bar.

Zdroj: Obscure Promotion