D-Fly a Carmel Paradise sa spojili v duete Ride. V unikátnom statickom klipe bez jediného pohybu kamery sa zmenili na postavy z videohry .

Po minuloročnom debutovom albume Child of Blood Diamonds sa slovenský raper D-Fly vracia so sériou avízovaných nových singlov. Prvým z nich je kolaborácia so speváčkou Carmel Paradise – dynamický track Ride, vychádzajúci v sprievode vydareného videoklipu z dielne vyhľadávaného režiséra Martina Mika. Ten v klipe oboch umelcov zmenil na postavy z videohry…

Slovenský raper D-Fly (vlastným menom Denis Vlašič) zaujal vlani svojím oficiálnym vstupom na scénu prostredníctvom debutového mixtapového albumu Child of Blood Diamonds (19. júna 2018), ktorý vydal pod ochrannými krídlami Majka Spirita a vydavateľstva Spirit Music.

Tento rok avízuje množstvo noviniek a kolaborácií, ktoré štartuje vo veľkom štýle – duetom so speváčkou Carmel Paradise. Výsledok ich spolupráce – skladbu Ride hudobne zastrešil producent Andrej Turok a singel umelci nahrávali v štúdiu La Familia de Sangre v Pezinku.

„Príbeh tejto skladby sa začal tak, že producent Andrej Turok mi poslal hudobný podklad. Bolo to hudobne niečo úplne iné, než všetky moje doterajšie tracky, ale páčilo sa mi to. A tak som k hudbe napísal svoju rapovú časť a chýbal už len ženský vokál. Premýšľal som, ktorá speváčka má u nás naozaj dobrú angličtinu a napadla mi Carmel…“ rozpráva D-Fly.

Ako obaja umelci prezrádzajú, práca na ich duete prebiehala veľmi rýchlo a bez najmenších komplikácií. Do tímu si prizvali režiséra Martina Mika, ktorý svojou kreatívou vdýchol skladbe život prostredníctvom futuristického vizuálu. D-Flya aj Carmel v klipe premenil na postavy z videohry, ktoré pred kamerou ožívajú. Zaujímavosťou videoklipu Ride je tiež, že je nakrútený bez jediného pohybu kamery. „Sme veľmi radi, ak nám interpret dôveruje pri tvorbe scenára a vizuálu a nebojí sa vyskúšať niečo iné. Pre videoklip RIDE sme zvolili netradičný štýl kinematografie, stavili sme na statickú kameru a symetrickú kompozíciu (v klipe nie je ani jeden pohyb kamerou). Kameru mal na starosti DOP Patrik Bora, ktorý klip obohatil o množstvo zaujímavých obrazov. Produkciu zabezpečila Lesana Kurill, ktorá bola taktiež spolutvorcom scenáru,“ vysvetľuje Martin Miko.

„Offline režim“ postáv je vo videoklipe stvárnený pomocou bielych očných šošoviek. Tie boli spočiatku na pľaci výzvou pre Carmel. „Šošovky nenosím a nie som na ne zvyknutá, takže bolo trošku náročné si ich nasadiť a vydržať v nich celý čas. Niekoľko dní po nakrúcaní klipu som dokonca zistila, že mám na očné šošovky nejaký druh alergie. Bolo to trochu náročné, ale dalo sa to vydržať. Pre prácu treba občas pretrpieť také veci,“ spomína dnes už so smiechom na nakrúcanie Carmel. „Ja som na šošovky zvyknutý, takže pre mňa to bolo jednoduchšie,“ dodáva D-Fly.

Aké posolstvo vložili umelci do textu svojho duetu? Zhodujú sa, že ich spoločná pesnička je o dvoch ľuďoch, ktorí chcú byť spolu, ale vedia, že by to nebol zdravý vzťah a že k sebe nepatria. Na jednej strane sa majú radi, na druhej strane si navzájom ubližujú…

„Povedal by som, že moja sloha je také obhliadnutie sa za tým, ako som v minulosti vzťahy bral plytko a v podstate som sa len hral. Aj v mojom texte hovorím, že na jednej strane by som ju mal nechať ísť a rásť, ale na druhej strane sa mi páči a chcem ju vziať niekam preč…“ vysvetľuje D-Fly.

„Páči sa mi to kontrastné posolstvo, pretože vo vzťahoch sa to často naozaj môže stať: zatiaľ čo v jednej minúte máte pocit, že by ste pre partnera urobili čokoľvek, v ďalšom okamihu s ním nechcete mať nič spoločné. Sú to dvaja ľudia, ktorých vzájomné city sú silné, ale vedia, že ak budú konať podľa svojich pocitov, môže sa to skončiť katastrofou,“ dodáva na margo textu Carmel.

D-Fly o Carmel: „Carmel je talentovaná, má krásny hlas a páči sa mi, že si všetko píše sama. V štúdiu je ako doma, takže nahrávanie a celkovo spolupráca s ňou bola super. Máme toho obaja pred sebou ešte veľa, možno sa naše hudobné cesty ešte stretnú. Tak či tak, jej držím palce, nech zažiari čo najjasnejšie.“

 Carmel o D-Flyovi: „Som veľmi vďačná za príležitosť spolupracovať s D-Flyom. Myslím si, že je to extrémne talentovaný umelec a dúfam, že vo svojom žánri bude úspešný. Na slovenskej hudobnej scéne momentálne nie je nikto ako on a podľa mňa prináša do našej hudby veľký štýl a energiu, ktorá sa bude ľuďom páčiť. Rešpektujem ho tiež, pretože si píše vlastné texty a spoluprácu s ním som si užila. Ride je dobrý track, páči sa mi a keďže to nie je typ skladby, aké väčšinou tvorím, bolo príjemné skúsiť niečo nové a objavovať nový zvuk a vibe.“

Kto je D-Fly?

D-Fly vlastným menom Denis Vlašič sa narodil 23. júna 1997 v juhoafrickej Pretórii. Od 3 rokov žije so svojimi slovenskými rodičmi v Bratislave. Vyrástol v hudobníckej rodine. V detstve sa začal venovať na profesionálnej úrovni športovej kariére a stal sa hokejistom v HOBA  Bratislava a neskôr prestúpil do Slovana Bratislava. Popri športu a štúdiu na športovom gymnáziu sa od 6 rokov aktívne venoval hre na klavíri, spevu a od 13tich rokov aj písaniu vlastných textov, až sa napokon prepracoval k rapu. V roku 2018 vydal debutový album Child of the Blood Diamonds pod hlavičkou vydavateľstva Spirit Music v sprievode sólo singla Emily:  www.youtube.com/watch?v=dhgDNanEupI

www.facebook.com/dflymusicofficial
www.instagram.com/iamdfly

Zdroj: SOUL FOR SHOW