Czech Hero Ride – autá, ktoré majú príbeh.

Letošní ročník GRAND PRIX BUGATTI, tedy setkání historických sportovních automobilů převážně značky Bugatti, proběhne pod hlavičkou Czech Hero Ride. Tento projekt byl vytvořen coby prestižní mezinárodní seriál závodů, který v letošním a následujícím roce navštíví různé regiony České republiky. Jeho cílem je dlouhodobý rozvoj regionální turistiky s tématikou veteránského sportu a podpora samotných závodů, které budou atraktivní jak pro diváky, tak pro jejich účastníky.

TISKOVKA 2013 - PRAHA - FOTO 07

Součástí zlínského setkání těchto nádherných závodních vozů z let minulých bude výstava před zámkem v centru města a především závodní jízda po trase divácké Super rychlostní zkoušky v ulicích Zlína. Ta opět proběhne jako prolog před startem hlavního startovního pole BARUM CZECH RALLY ZLÍN „Závody sdružené pod hlavičkou Czech Hero Ride jsou prestižní události na vysoké společenské úrovni, s řadou doprovodných akcí, takže si na své přijdou jak mladí, tak rodiny s dětmi i starší návštěvníci,“ uvedl Mgr. Robert Pergl, ředitel projektu.

Konceptem a nosným prvkem projektu „Czech Hero Ride – auta, která mají příběh“, je spojení konkrétní značky a typu historického vozu s osobností a historií daného regionu nebo závodu. Ve Zlíně se projekt ponese v duchu vozu Z4 vyrobeného Československou zbrojovkou Brno, zvaného Zetka, a osobnosti Tomáše Bati mladšího. „Během zlínské akce bude Tomáš Baťa ml., respektive jeho dvojník, poukazovat na krásy kraje a návštěvníkům sdělovat zajímavé informace. Závodu se pak zúčastní s vozem Z4, jelikož právě s takovým automobilem Tomáš Baťa mladší v roce 1934 vyhrál zdejší závod Zlínská osma,“ upřesnil Robert Pergl na tiskové konferenci v Praze.

TISKOVKA 2013 - PRAHA - FOTO 11

Auto s příběhem bude možné reálně obdivovat společně s ostatními veterány během

přehlídky nebo výstavy na vybraných lokalitách. Jednotlivé závody budou projektem Czech Hero Ride mediálně podpořeny inzeráty a rádiovými spoty.

V rámci projektu Czech Hero Ride budou realizovány tyto závody:
Grand Prix Bugatti – Zlín
Závod okolo Pradědu
Ecce Homo – Šternberk
Zbraslav, Jíloviště – Praha

Další atraktivity a rozšíření programu GRAND PRIX BUGATTI:
Zámek Zlín (výstava historických vozidel a automobilů Bugatti), pátek 30. srpna (15 – 16 hodin)
Baťovský areál Zlín (závod historických vozů), pátek 30. srpna (18.30 – 19.30 hodin)
Lázně Luhačovice (výstava vozů), sobota 31. srpna (11 – 14 hodin)
Zámek Holešov(výstava a program pro diváky), neděle 1. září (13 – 17 hodin)
Projekt Czech Hero Ride je spolufinancovaný Evropským fondem pro regionální rozvoj „Šance pro váš rozvoj“.

Zdroj: Roman Ordelt tiskový mluvčí BARUM CZECH RALLY ZLÍN