Cvičenie doma: úspora času aj peňazí

Cvičenie je jedna z aktivít, ktorá nám vo veľkej miere pomáha udržiavať psychické a fyzické zdravie. Pre všetky vekové kategórie predstavuje cvičenie zaručenú formu ako so sebou pracovať a získavať lepšie výsledky. Okrem fyzických výsledkov v podobe peknej vypracovanej postavy, získavame aj lepšiu náladu v podobe endorfínov, či lepšie zvládame stres. Lepšia fyzická kondícia nám môže tiež pomôcť v rôznych aspektoch nášho života. Cvičiť sa pritom dá aj doma a to veľmi lacno a jednoducho. Ako na to?

Čo potrebujeme?

Základom cvičenia doma je bezpochyby vybavenie. Veľmi vhodné je zaobstarať si karimatku na cvičenie s vlastnou váhou. Takáto forma cvičenia je doma najľahšie realizovateľná a preto by ste mali siahnuť po kvalitnej karimatke. Okrem toho však môže vaše cvičenie obohatiť aj iné športové vybavenie – populárne sú napríklad expandery, jednoručky, či napríklad rôzne záťaže na nohy, či záťažová vesta. Na začiatok je však najlepšie začať s vlastnou váhou a postupne záťaž navyšovať, aby ste sa hneď na začiatok nepretrénovali.

V skutočnosti však doma nepotrebujete žiadne vybavenie – vystačíte si na začiatok pokojne aj s vlastnou váhou. Omnoho podstatnejšie je prevádzať cviky správne, aby ste si nespôsobili zdravotné ťažkosti. Na internete sa dnes už bez problémov dá nájsť množstvo cvičiacich cvičení zadarmo. Rovnako si ale môžete zakúpiť aj rôzne cvičiace online programy, ktoré budú viesť nielen vaše cvičenie, ale aj váš jedálniček, aby ste čo najrýchlejšie dosiahli požadovaný efekt.

Cvičenie doma: tipy a triky

Ak začínate cvičiť doma, odporúčame vám začínať zľahka. Začnite pár krátkymi videami, ktoré budú formovať vašu fyzickú kondíciu. Dôležité je tiež si na začiatok stanoviť, čo je pre vás cieľom. Chcete schudnúť? Nabrať svalovú hmotu? Chcete posilniť vašu silu? Až keď budete vedieť túto otázku, môžete si vytvoriť účinný plán na cvičenie.

Výhodou cvičenia doma je najmä to, že ušetríte množstvo času napríklad pri presune z telocvične domov a naopak. Rovnako pokiaľ chcete len spevniť postavu alebo posilniť vaše telo, ide o zaručený a skvelý spôsob ako si nájsť pár minút denne na kvalitný workout. Motiváciu hľadajte predovšetkým v sebe, no prvé výsledky vás určite naštartujú do ďalšieho zdarného cvičenia. Cvičenie doma vám pomôže aj ušetriť, pretože doma si môžete zacvičiť kedykoľvek a zadarmo.

Zdroj: PR